Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klandrer ikke organisasjonen for isbjørnangrepet

17 år gamle Horatio Chapple ble angrepet av isbjørn og døde av skadene i 2011. FOTO: Privat

Klandrer ikke organisasjonen for isbjørnangrepet

En ny rapport om isbjørnulykken i 2011 konkluderer med at arrangørene av turen ikke kan klandres for Horatio Chapple (17) sin død.

En offisiell granskning om isbjørnulykken i 2011, der 17 år gamle Horatio Chapple omkom, har nå blitt offentliggjort. Denne konkluderer med at British Schools Exploring Society (BSES), som organiserte ekspedisjonen, ikke kan ansvarliggjøres for drapet på Chapple.

Sistnevnte døde av skadene han pådro seg da en isbjørn angrep leiren, og organisasjonen har blitt sterktkritisert i ettertid på grunn av mangler ved sikkerhetsutstyret de hadde med seg.

Blant annet har de blitt kritisert av tidligere høyesterettsdommer Sir David Steel, som nylig publiserte en egen rapport om ulykken på oppdrag fra nettopp BSES.

«Kunne ikke reddes»

Den nye granskningen baserer sin konklusjon blant annet på det faktum at isbjørnen allerede hadde angrepet Chapple i det lederen kom ut av sitt telt med våpen, og at snubleblussene, som ikke fungerte som de skulle, tidligere hadde blitt testet og godkjent.

Organisasjonen har fått kritikk fordi lederen ikke klarte å fyre av sin Mauser 98K med en gang. Den nye rapporten viser nå at Chapple sitt liv ikke hadde vært til å redde selv om våpenet hadde blitt avfyrt med en gang. Sikringen sto i opprett posisjon, og det foreligger ikke bevis for hvem som hadde gjort dette eller hvorfor. Granskningen konkluderte også med at mangelen på signalpistoler heller ikke var en medvirkende faktor for guttens død eller kunne ha endret utfallet.

Gransking avsluttet

Den nye rapporten kommer fra Ian Singleton, som er assisterende betjent ved Wiltshire og Swindon politidistrikt. Singleton konkluderer med at snubleblussen antakelig ble slått overende av bjørnen selv, som var 24 år og hadde dårlige tenner. Ifølge rapporten var bjørnen derfor svært aggressiv.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!