Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klaget på bygge-nekt

Fikk medhold om et uthus og to plattinger.

Tekst:

Publisert:

Frigg Jørgensen og Frank Pettersen søkte om å oppføre et uthus og to plattinger ved hytta si i Advent City, men fikk avslag fra Longyearbyen lokalstyre med begrunnelse at tiltaket var i strid med arealplanen.

Innrømmer feil
Paret klaget på vedtaket og mente at de i burde ha fått opplyst dette da de tok kontakt om saken i første omgang. I stedet ble de bedt om å sende flere dokumenter. Jørgensen og Pettersen hevder dermed at saksbehandlingen har vært villedende.

Longyearbyen lokalstyre innrømte feil i saksbehandlingen da de behandlet klagen.

«I dette tilfelle ser vi at tiltakshaver burde vært informert om at tiltaket var i strid med arealplan samtidig som vi etterlyste manglende dokumenter», skriver administrasjonssjef Lars Ole Saugnes, som anbefalte at klagen burde tas til følge:

«Dette dreier seg om et lite tiltak på en eksisterende fritidseiendom.»

Politikerne sa ja
I møtet til Miljø- og næringsutvalget i slutten av oktober valgte politikerne å ta klagen til følge og gi lov til å bygge uthuset og plattingene. Helt til slutt i vedtaket heter det at «det ikke kan påregnes godkjent ytterligere tiltak på eiendommen.»

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!