Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klager på svar

Rico Behlke (bildet) og Karoline Bælum klager på saksbehandlingen til Sysselmannen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Klager på svar

Fastboende mener fangstterreng ikke har noe å gjøre med deres prosjekt om å fryse inne en båt.

Tekst:

Publisert:

Rico Behlke og Karoline Bælum søkte før sommeren om å fryse inne en båt vinteren 2014/15. Men Sysselmannen ville ikke ta stilling til søknaden fordi flere av de tre alternative stedene for innfrysing lå i nærheten av fangstasjoner og fangsterreng. I svaret heter det:

«Sysselmannen har ennå ikke igangsatt prosessen for tildeling av fangsterreng for den aktuelle sesongen.»

Meldeplikt

Nå klager paret på svaret fra Sysselmannen. For det første mener de at det er meldeplikt og ikke søknadsplikt for leirslagning over én uke på samme sted ved private turer. Dessuten er de ikke fornøyde med at Sysselmannen lenker innfrysningen opp mot tildeling av fangstterreng.

«Prosessen med å tildele fangstterreng for områdene rundt Austfjordneset og Mushamna har stått stille i flere år, og det er ingen dato på når dette vil skje. At Sysselmannen på Svalbard i løpet av de seneste tre år ikke har lykkes å komme fram til en forskrift om fangst (det ble opplyst at den skulle være klar 1/1 2011) bør ikke brukes som begrunnelse for å forhindre andres muligheter for å søke om lovlige aktiviteter som ligger innenfor forskriftene og ikke relaterer seg til fangstvirksomhet.»

Godkjent

Behlke og Bælum hevder nå at de har overholdt sin meldeplikt.

«Da vi ikke innen 6 uker har mottatt kommentarer til vår melding om leiropphold over en uke, må vi derfor anse den som mottatt og godkjent.»

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!