Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klager på svar

Rico Behlke (bildet) og Karoline Bælum klager på saksbehandlingen til Sysselmannen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Klager på svar

Fastboende mener fangstterreng ikke har noe å gjøre med deres prosjekt om å fryse inne en båt.

Rico Behlke og Karoline Bælum søkte før sommeren om å fryse inne en båt vinteren 2014/15. Men Sysselmannen ville ikke ta stilling til søknaden fordi flere av de tre alternative stedene for innfrysing lå i nærheten av fangstasjoner og fangsterreng. I svaret heter det:

«Sysselmannen har ennå ikke igangsatt prosessen for tildeling av fangsterreng for den aktuelle sesongen.»

Meldeplikt

Nå klager paret på svaret fra Sysselmannen. For det første mener de at det er meldeplikt og ikke søknadsplikt for leirslagning over én uke på samme sted ved private turer. Dessuten er de ikke fornøyde med at Sysselmannen lenker innfrysningen opp mot tildeling av fangstterreng.

«Prosessen med å tildele fangstterreng for områdene rundt Austfjordneset og Mushamna har stått stille i flere år, og det er ingen dato på når dette vil skje. At Sysselmannen på Svalbard i løpet av de seneste tre år ikke har lykkes å komme fram til en forskrift om fangst (det ble opplyst at den skulle være klar 1/1 2011) bør ikke brukes som begrunnelse for å forhindre andres muligheter for å søke om lovlige aktiviteter som ligger innenfor forskriftene og ikke relaterer seg til fangstvirksomhet.»

Godkjent

Behlke og Bælum hevder nå at de har overholdt sin meldeplikt.

«Da vi ikke innen 6 uker har mottatt kommentarer til vår melding om leiropphold over en uke, må vi derfor anse den som mottatt og godkjent.»

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!