Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klager på reklame

Reklameplakaten henger høyt på veggen på Svalbard lufthavn, og henger også på Tromsø lufthavn. Ifølge Mary-Ann Dahle har den vært brukt i mange år. FOTO: Christopher Engås

Klager på reklame

En reklameplakat for Mary-Anns Polarrigg er klaget inn til Helsedirektoratet som ulovlig alkoholreklame.

Plakaten står på Svalbard Lufthavn og på Tromsø Lufthavn. Den fikk oppmerksomhet i mai, da avisa Nordlys oppdaget at det ikke sto noe sted hvor Mary-Anns Polarrigg var. Nå får den oppmerksomhet på grunn av et bilde med noen pilsglass på.

Drikkesituasjon

Etter at reklameplakaten fikk oppmerksomhet i vår, har enkelte reagert på bildet, og det er opprettet sak hos Helsedirektoratet. Seniorrådgiver Solveig Haukenes Aase har svart klagerne med at dette mest sannsynlig dreier seg om et brudd på alkoholloven.

«Informasjon fra en bevillingshaver eller annen bransjeaktør vil normalt rammes av forbudet dersom den inneholder bilder eller illustrasjoner av en konkret alkoholholdig drikk, men også bilder av drikkesituasjoner, fylte vin/ølglass og annet som vil assosieres med alkoholholdig drikke», skriver Aase i sitt svar til klageren.

Hun skriver videre at Helsedirektoratet vurderer å følge opp saken. Seniorrådgiveren har for tiden ferie. Svalbardposten får opplyst hos Helsedirektoratet at det kommer inn svært mange saker som denne i løpet av sommerhalvåret, og at den står i kø for å bli vurdert.

– Til å le av

Innehaver av Mary-Anns Polarrigg, Mary-Ann Dahle, har ikke hørt at plakaten hennes har havnet til vurdering hos helsemyndighetene. Hun synes uansett at det er tullete.

– Nå må de altså gi seg. Det er et bilde fra stampen på Polarriggen, som jeg har brukt i mange, mange år. Hvor står det at det er øl i glassene? Det kan jo like godt være lettøl. Dette er ikke reklame for øl i det hele tatt, og hvis dette viser seg å være ulovlig, skulle de ha reagert på det for mange år siden, sier Dahle, som mener det hele er til å le av.

Også hun er på ferie for tiden, men skal undersøke saken nærmere når hun kommer tilbake.

Hvis Helsedirektoratet vurderer det slik at reklameskiltet til Mary-Anns Polarrigg utgjør et brudd på alkohollovgivningen, må skiltet tas ned.

Nøkkelord

Se bildet større

Bilder av drikkesituasjoner er ulovlige, sier alkoholloven. Spørsmålet er om bildet i midten rammes av dette. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!