Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klager på reklame

Reklameplakaten henger høyt på veggen på Svalbard lufthavn, og henger også på Tromsø lufthavn. Ifølge Mary-Ann Dahle har den vært brukt i mange år. FOTO: Christopher Engås

Klager på reklame

En reklameplakat for Mary-Anns Polarrigg er klaget inn til Helsedirektoratet som ulovlig alkoholreklame.

Tekst:

Publisert:

Plakaten står på Svalbard Lufthavn og på Tromsø Lufthavn. Den fikk oppmerksomhet i mai, da avisa Nordlys oppdaget at det ikke sto noe sted hvor Mary-Anns Polarrigg var. Nå får den oppmerksomhet på grunn av et bilde med noen pilsglass på.

Drikkesituasjon

Etter at reklameplakaten fikk oppmerksomhet i vår, har enkelte reagert på bildet, og det er opprettet sak hos Helsedirektoratet. Seniorrådgiver Solveig Haukenes Aase har svart klagerne med at dette mest sannsynlig dreier seg om et brudd på alkoholloven.

«Informasjon fra en bevillingshaver eller annen bransjeaktør vil normalt rammes av forbudet dersom den inneholder bilder eller illustrasjoner av en konkret alkoholholdig drikk, men også bilder av drikkesituasjoner, fylte vin/ølglass og annet som vil assosieres med alkoholholdig drikke», skriver Aase i sitt svar til klageren.

Hun skriver videre at Helsedirektoratet vurderer å følge opp saken. Seniorrådgiveren har for tiden ferie. Svalbardposten får opplyst hos Helsedirektoratet at det kommer inn svært mange saker som denne i løpet av sommerhalvåret, og at den står i kø for å bli vurdert.

– Til å le av

Innehaver av Mary-Anns Polarrigg, Mary-Ann Dahle, har ikke hørt at plakaten hennes har havnet til vurdering hos helsemyndighetene. Hun synes uansett at det er tullete.

– Nå må de altså gi seg. Det er et bilde fra stampen på Polarriggen, som jeg har brukt i mange, mange år. Hvor står det at det er øl i glassene? Det kan jo like godt være lettøl. Dette er ikke reklame for øl i det hele tatt, og hvis dette viser seg å være ulovlig, skulle de ha reagert på det for mange år siden, sier Dahle, som mener det hele er til å le av.

Også hun er på ferie for tiden, men skal undersøke saken nærmere når hun kommer tilbake.

Hvis Helsedirektoratet vurderer det slik at reklameskiltet til Mary-Anns Polarrigg utgjør et brudd på alkohollovgivningen, må skiltet tas ned.

Nøkkelord

Se bildet større

Bilder av drikkesituasjoner er ulovlige, sier alkoholloven. Spørsmålet er om bildet i midten rammes av dette. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!