Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjørte i grøfta med tyvlånt bil

En ung gutt kjørte tirsdag formiddag av veien i Adventdalen i en bil han hadde tyvlånt av arbeidsgiveren. Gutten er under 18 år og har ikke førerkort. Han kan vente seg et oppgjør med politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at en ung gutt hadde kjørt av veien ved Gruve 6 i Adventdalen i 11-tiden tirsdag formiddag.
– Han fikk skrens på bilen og havnet i grøfta. Bilen gikk rundt to ganger før den landet på hjulene, sier vakthavende hos Sysselmannen, Trond Olsen.
Gutten kom uskadd fra utforkjøringen, men bilen har ifølge Olsen fått noen skader, blant annet på taket.

Blir anmeldt
Gutten var i Adventdalen sammen med sin arbeidsgiver da han skal ha tatt bilen uten at noen av de voksne visste om det.
– Da de voksne var ute av syne tok han bilen for å prøvekjøre den. Vi har hatt gutten inne på avhør, og han har lagt alle kortene på bordet. Eier av bilen har varslet at de vil komme med en anmeldelse og et erstatningskrav, sier Olsen.
Dersom man blir tatt for å kjøre uten førerkort får man normalt en sperrefrist på seks måneder fra man fyller 18 år på å få ta førerkortet. Hvilke andre reaksjoner gutten kan vente seg er foreløpig ikke klart.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!