Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjørte i grøfta med tyvlånt bil

En ung gutt kjørte tirsdag formiddag av veien i Adventdalen i en bil han hadde tyvlånt av arbeidsgiveren. Gutten er under 18 år og har ikke førerkort. Han kan vente seg et oppgjør med politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen fikk melding om at en ung gutt hadde kjørt av veien ved Gruve 6 i Adventdalen i 11-tiden tirsdag formiddag.
– Han fikk skrens på bilen og havnet i grøfta. Bilen gikk rundt to ganger før den landet på hjulene, sier vakthavende hos Sysselmannen, Trond Olsen.
Gutten kom uskadd fra utforkjøringen, men bilen har ifølge Olsen fått noen skader, blant annet på taket.

Blir anmeldt
Gutten var i Adventdalen sammen med sin arbeidsgiver da han skal ha tatt bilen uten at noen av de voksne visste om det.
– Da de voksne var ute av syne tok han bilen for å prøvekjøre den. Vi har hatt gutten inne på avhør, og han har lagt alle kortene på bordet. Eier av bilen har varslet at de vil komme med en anmeldelse og et erstatningskrav, sier Olsen.
Dersom man blir tatt for å kjøre uten førerkort får man normalt en sperrefrist på seks måneder fra man fyller 18 år på å få ta førerkortet. Hvilke andre reaksjoner gutten kan vente seg er foreløpig ikke klart.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!