Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøper hytta til Hermansen

Hytta til tidligere Store Norske-direktør Robert Hermansen ble bygd i 2001, og komplekset består av i alt fem bygninger som står i Bjørndalen utenfor Longyearbyen. FOTO: Christopher Engås

Kjøper hytta til Hermansen

Benn Eidissen er enig med Robert Hermansen om kjøp av hyttekomplekset hans i Bjørndalen. Prisen er 2,5 millioner kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2014 kl 15:16

Foruten hovedhytta, består komplekset av fire anneks med et ukjent antall sengeplasser og ei badstu. Det ble bygget i 2001, mens Hermansen var administrerende direktør i Store Norske.

– Jeg er svært fornøyd med den intensjonsavtalen vi har inngått, sier Robert Hermansen, som har justert ned prisen på hytta etter at det ble tatt en takst på den.

– Nydelig

Forretningsmannen Benn Eidissen (55) har i all hovedsak slått seg opp på bygging og eierskap i private barnehager, og i de senere år eiendom, sykehjem og pasienthoteller. Men han har også en fortid som politiker. Han har sittet i sentralstyret i unge Høyre, vært medlem av Nordland fylkesting i 16 år, og vært første vara til Stortinget fra 1981 til 1989. Hans hovedgeskjeft drives gjennom selskapet Eidissen Consulting AS, som han eier sammen med sine fire sønner.

Han mener hytta er en perle.

– Beliggenheten er veldig bra, og hytta er godt utstyrt med mange koselige elementer. Det er rå natur her, og ellers er det ubeskrivelig vakkert. Jeg ser for meg mange koselige stunder i Bjørndalen, sier han.

– Roberts også

Eidissen møtte Robert Hermansen på 80-tallet da han møtte i alt 135 ganger på Stortinget for Høyre på nordlandsbenken. Siden har de to vært venner, og Eidissen vil ha med at den tidligere Store Norske-direktøren ikke skal oppleve noen forandring, selv om han selger hytta.

– Jeg betrakter Robert Hermansen som en hedersmann og en god venn. Han skal få bruke hytta så mye han vil så lenge han lever når vi ikke selv bruker den eller har leid den ut til andre, sier Eidissen.

Med på kjøpet følger også en bil, som selvfølgelig også står til disposisjon for Hermansen, om han skulle ønske det.

Eierskaps-utredning

I svalbardmiljølovens paragraf 85 står det at man kun kan eie fritidsbolig på Svalbard hvis man er, eller har vært, fastboende på Svalbard. Sammenslutninger som har sitt hovedsete på Svalbard, med fastboende ansatte kan også eie fritidsbolig.

Eidissen har fått beskjed gjennom eiendomsmegler at det skal la seg gjøre å kjøpe og eie hytta i Bjørndalen. Han har ikke bestemt seg konkret for hvordan dette skal skje ennå.

– Jeg forholder meg til at megler har opplyst at det skal la seg gjøre å få kjøpt hytta innenfor rammen av eksisterende regelverk. Hvis det mot formodning ikke er riktig, og regelverket er til hinder for slikt kjøp, så vil jeg selvsagt måtte forholde meg til det. Mulig omgåelse av regelverket er helt uaktuelt for meg. Og dersom offentlige myndigheter – ut over det som følger av regelverket – aktivt skulle motarbeide det planlagte kjøpet, er det ikke aktuelt for meg å sloss med dem. Da blir det bare ikke noe kjøp, sier Benn Eidissen.

Nøkkelord

Se bildet større

Robert Hermansen (t.v.) er godt fornøyd med intensjonsavtalen han har gjort med forretningsmannen Benn Eidissen. Til høyre takstmann Jarle Bergheim som har befart eiendommen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!