Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøper boliger for 15 mill.

Fem av LL sine hus ble totalskadet i skredet. Bare dager etter var man i gang med å kjøpe nye boliger. FOTO: Christopher Engås

Kjøper boliger for 15 mill.

Skredkatastrofen gjør sannsynligvis at LNS Spitsbergen får fart på boligsalget.

Tekst:

Publisert:

Bare ti dager etter skredet fattet Administrasjonsutvalget i Longyearbyen lokalstyre (LL) et vedtak om å kjøpe tre nye tjenesteboliger. Prisen på de tre boligene, som alle ligger på Elvesletta, ble på i overkant av ni millioner kroner.

Forsikringsoppgjør

Fem av lokalstyret sine hus ble totalskadet i skredet den 19. desember i fjor. Alle boligene var forsikret, og det er anslått at forsikringsoppgjøret blir på om lag 15 millioner kroner. Men LL har ikke sett på det som nødvendig å vente på forsikringsoppgjørene før det ble kjøpt inn nye tjenesteboliger.

I en epost til gruppelederne i lokalstyret, skrev økonomisjef Elin Dolmseth følgende 29. desember.

«Jeg ser ingen grunn til at vi verken skal leie eller vente på et forsikringsoppgjør for å få på plass permanente boliger til de ansatte. Mitt forslag til administrasjonssjef Lars Ole Saugnes er å gå i dialog med LNS Spitsbergen for kjøp av disse boligene. Han samtykker, og det gjør også boligansvarlig Mette Østby».

[img9958]

Det kom ingen innsigelser fra politisk hold til forslaget fra økonomisjefen like før nyttår.

Kontrakt skrevet

De ansatte som fikk boligen sin ødelagt av skredet har allerede flyttet inn i leilighetene som LL sikter på å kjøpe. Men kjøpet er ikke helt i havn.

– Det er skrevet et forslag til kontrakt, men kjøpet er ikke formelt gjennomført ennå, sier Ørjan Olsen i LNS Spitsbergen.

Selskapet har i en viss tid hatt familieleiligheter til salg på Elvesletta. Men markedet har vært tregt fram til skredkatastrofen rammet byen.

Kjøper to til

Tirsdag er det nytt møte i Administrasjonsutvalget. Her vil det bli lagt fram en sak der anbefalingen fra admin­istrasjonen er å kjøpe to boliger til. Det gjelder ei leilighet i Vei 338 og ytterligere ei leilighet på Elvesletta. Disse boligene er også tatt i bruk av ansatte, selv om kjøpet ikke er gjennomført ennå.

Administrasjonen ser for seg at forsikringsoppgjøret etter de tapte spisshusene skal dekke det aller meste av utgiftene til innkjøp av nye boliger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!