Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjøper boliger for 15 mill.

Fem av LL sine hus ble totalskadet i skredet. Bare dager etter var man i gang med å kjøpe nye boliger. FOTO: Christopher Engås

Kjøper boliger for 15 mill.

Skredkatastrofen gjør sannsynligvis at LNS Spitsbergen får fart på boligsalget.

Bare ti dager etter skredet fattet Administrasjonsutvalget i Longyearbyen lokalstyre (LL) et vedtak om å kjøpe tre nye tjenesteboliger. Prisen på de tre boligene, som alle ligger på Elvesletta, ble på i overkant av ni millioner kroner.

Forsikringsoppgjør

Fem av lokalstyret sine hus ble totalskadet i skredet den 19. desember i fjor. Alle boligene var forsikret, og det er anslått at forsikringsoppgjøret blir på om lag 15 millioner kroner. Men LL har ikke sett på det som nødvendig å vente på forsikringsoppgjørene før det ble kjøpt inn nye tjenesteboliger.

I en epost til gruppelederne i lokalstyret, skrev økonomisjef Elin Dolmseth følgende 29. desember.

«Jeg ser ingen grunn til at vi verken skal leie eller vente på et forsikringsoppgjør for å få på plass permanente boliger til de ansatte. Mitt forslag til administrasjonssjef Lars Ole Saugnes er å gå i dialog med LNS Spitsbergen for kjøp av disse boligene. Han samtykker, og det gjør også boligansvarlig Mette Østby».

[img9958]

Det kom ingen innsigelser fra politisk hold til forslaget fra økonomisjefen like før nyttår.

Kontrakt skrevet

De ansatte som fikk boligen sin ødelagt av skredet har allerede flyttet inn i leilighetene som LL sikter på å kjøpe. Men kjøpet er ikke helt i havn.

– Det er skrevet et forslag til kontrakt, men kjøpet er ikke formelt gjennomført ennå, sier Ørjan Olsen i LNS Spitsbergen.

Selskapet har i en viss tid hatt familieleiligheter til salg på Elvesletta. Men markedet har vært tregt fram til skredkatastrofen rammet byen.

Kjøper to til

Tirsdag er det nytt møte i Administrasjonsutvalget. Her vil det bli lagt fram en sak der anbefalingen fra admin­istrasjonen er å kjøpe to boliger til. Det gjelder ei leilighet i Vei 338 og ytterligere ei leilighet på Elvesletta. Disse boligene er også tatt i bruk av ansatte, selv om kjøpet ikke er gjennomført ennå.

Administrasjonen ser for seg at forsikringsoppgjøret etter de tapte spisshusene skal dekke det aller meste av utgiftene til innkjøp av nye boliger.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!