Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjempet for renholderne

Arild Olsen forsøkte å overbevise Longyearbyen lokalstyre om at de burde stemme ned forslaget om å overføre tre renholdere til ISS. Forslaget gikk likevel igjennom. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Kjempet for renholderne

Arild Olsen (Ap) mener Longyearbyen lokalstyre bør beholde de tre renholderne som skal over til ISS.

Tekst:

Publisert:

Det var under lokalstyremøtet tirsdag at Arild Olsen gikk imot innstillingen fra både Bydrift og Administrasjonsutvalget:

– Jeg mener at de ansatte bør få stå i stillingen sin til de pensjonere seg eller går frivillig, sa Olsen.

Saken handler om Longyearbyen lokalstyre (LL) skal inngå en avtale med ISS om renholdstjeneste. Avtalen innebærer at de tre siste renholdsansatte i LL blir overført til det private firmaet.

En av de ansatte, Wanwong Buer Lek, har tidligere uttalt til Svalbardposten at hun har følt seg behandlet som søppel i denne prosessen.

– Jeg er redd rettighetene til de ansatte forsvinner ved første tariffrevisjon neste år, sa Olsen.

Siden dette er en virksomhetsoverdragelse, beholder de ansatte rettighetene sine i de nye jobbene. LL betaler ekstrakostnadene som ISS får ved å la de ansatte som overføres beholde sine rettigheter. Det er budsjettert med 100.000 kroner per ansatt det neste året.

Utspillet fra Olsen skapte en rekke debatter i de ulike fraksjonene i lokalstyret. I det videre ordskiftet meldte Geir Hekne (H) seg på:

– Det er klart dette er såre saker for dem det gjelder, men vi må gjennom det. Jeg ber lokalstyret tenke seg grundig om i denne saken, sier Hekne.

Ifølge Bydrift-leder Marianne Aasen vil LL spare to millioner over fire år på avtalen med ISS.

Avstemmingen endte med at forslaget ble vedtatt, mot stemmer fra Arbeiderparti-representantene Arild Olsen og Anita Johansen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!