Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjemper for Huset

Heinrich Eggenfellner fra Høyre (t.h.) og Jon Sandmo fra Svalbardlista (midten) vil ikke ha nytt sentrumsbygg. Det vil Eystein Markusson (TF). FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kjemper for Huset

Høyre og Svalbardlista går inn for å bevare Huset som kulturarena i Longyearbyen. Arbeiderpartiet og Tverrpolitisk Fellesliste vil ha nytt bygg i sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da kulturhussaken ble behandlet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag var det fire som stemte for innstillingen fra styringsgruppa, og én som stemte mot. Tre av stemmene for kom fra Arbeiderpartiet, og en fra Tverrpolitisk Fellesliste. Høyre stemte mot.

To forslag falt
Jon Sandmo, som representerer Svalbardlista, hadde for anledningen fått lov til å tiltre AU-møtet, selv om han ikke sitter i utvalget til vanlig, noe reglementet til lokalstyret tillater i større, prinsipielle saker. Han hadde imidlertid bare forslags- og talerett, ikke stemmerett. Forslaget fra Svalbardlista om å satse på Huset som kulturarena falt uten noen stemmer. Forslaget fra Høyre, som også innebærer å forhandle videre med eierne av Huset falt også, mot fire stemmer.

Ny anbudskonkurranse
AU gikk dermed inn for anbefalingen til administrasjonssjef Sigmund Engdahl om å bygge nytt kulturhus i sentrum, til 46,5 millioner kroner. 16 millioner skal tas av oppsparte korkpenger, og lokalstyret skal ta opp et lån på 30,5 millioner kroner i tillegg. Det skal søkes om spillemidler til å betjene lånet.
I tillegg gikk AU inn for at det gjennomføres en ny anbudskonkurranse, noe som vil koste 1,5 millioner kroner, som skal tas av korkpengene.
Lokalstyret skal behandle saken tirsdag 26. februar.

Les mer om kulturhusdiskusjonen på AU-møtet i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!