Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjemper for Huset

Heinrich Eggenfellner fra Høyre (t.h.) og Jon Sandmo fra Svalbardlista (midten) vil ikke ha nytt sentrumsbygg. Det vil Eystein Markusson (TF). FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kjemper for Huset

Høyre og Svalbardlista går inn for å bevare Huset som kulturarena i Longyearbyen. Arbeiderpartiet og Tverrpolitisk Fellesliste vil ha nytt bygg i sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da kulturhussaken ble behandlet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag var det fire som stemte for innstillingen fra styringsgruppa, og én som stemte mot. Tre av stemmene for kom fra Arbeiderpartiet, og en fra Tverrpolitisk Fellesliste. Høyre stemte mot.

To forslag falt
Jon Sandmo, som representerer Svalbardlista, hadde for anledningen fått lov til å tiltre AU-møtet, selv om han ikke sitter i utvalget til vanlig, noe reglementet til lokalstyret tillater i større, prinsipielle saker. Han hadde imidlertid bare forslags- og talerett, ikke stemmerett. Forslaget fra Svalbardlista om å satse på Huset som kulturarena falt uten noen stemmer. Forslaget fra Høyre, som også innebærer å forhandle videre med eierne av Huset falt også, mot fire stemmer.

Ny anbudskonkurranse
AU gikk dermed inn for anbefalingen til administrasjonssjef Sigmund Engdahl om å bygge nytt kulturhus i sentrum, til 46,5 millioner kroner. 16 millioner skal tas av oppsparte korkpenger, og lokalstyret skal ta opp et lån på 30,5 millioner kroner i tillegg. Det skal søkes om spillemidler til å betjene lånet.
I tillegg gikk AU inn for at det gjennomføres en ny anbudskonkurranse, noe som vil koste 1,5 millioner kroner, som skal tas av korkpengene.
Lokalstyret skal behandle saken tirsdag 26. februar.

Les mer om kulturhusdiskusjonen på AU-møtet i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!