Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjemper for Huset

Heinrich Eggenfellner fra Høyre (t.h.) og Jon Sandmo fra Svalbardlista (midten) vil ikke ha nytt sentrumsbygg. Det vil Eystein Markusson (TF). FOTO: Karine Nigar Aarskog

Kjemper for Huset

Høyre og Svalbardlista går inn for å bevare Huset som kulturarena i Longyearbyen. Arbeiderpartiet og Tverrpolitisk Fellesliste vil ha nytt bygg i sentrum.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Da kulturhussaken ble behandlet i Administrasjonsutvalget (AU) tirsdag var det fire som stemte for innstillingen fra styringsgruppa, og én som stemte mot. Tre av stemmene for kom fra Arbeiderpartiet, og en fra Tverrpolitisk Fellesliste. Høyre stemte mot.

To forslag falt
Jon Sandmo, som representerer Svalbardlista, hadde for anledningen fått lov til å tiltre AU-møtet, selv om han ikke sitter i utvalget til vanlig, noe reglementet til lokalstyret tillater i større, prinsipielle saker. Han hadde imidlertid bare forslags- og talerett, ikke stemmerett. Forslaget fra Svalbardlista om å satse på Huset som kulturarena falt uten noen stemmer. Forslaget fra Høyre, som også innebærer å forhandle videre med eierne av Huset falt også, mot fire stemmer.

Ny anbudskonkurranse
AU gikk dermed inn for anbefalingen til administrasjonssjef Sigmund Engdahl om å bygge nytt kulturhus i sentrum, til 46,5 millioner kroner. 16 millioner skal tas av oppsparte korkpenger, og lokalstyret skal ta opp et lån på 30,5 millioner kroner i tillegg. Det skal søkes om spillemidler til å betjene lånet.
I tillegg gikk AU inn for at det gjennomføres en ny anbudskonkurranse, noe som vil koste 1,5 millioner kroner, som skal tas av korkpengene.
Lokalstyret skal behandle saken tirsdag 26. februar.

Les mer om kulturhusdiskusjonen på AU-møtet i fredagens utgave av Svalbardposten!

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!