Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjemper for å overleve

Daglig leder ved Sushi Kita, Azusa Obo, tror at nye åpningstider og ny meny kan føre til flere gjester. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Kjemper for å overleve

Sushi Kita håper hjelp fra innbyggerne skal gi fart i salget.

Tekst:

Publisert:

Det er snart to år siden Sushi Kita åpnet på Lompensenteret, og det har ikke bare vært enkelt å etablere seg som verdens nordligste sushirestaurant. Det første driftsåret gikk Sushi Kita med et underskudd på over 600.000 kroner. Til tross for at det har gått bedre de siste tolv månedene, er lav omsetning fortsatt en utfordring for restauranten.

Hjelp fra innbyggerne
Flere har den siste tiden engasjert seg for å hjelpe Sushi Kita, slik at man også i fremtiden skal ha et sushitilbud i Longyearbyen.

Azusa Obo tok over som daglig leder ved Sushi Kita for om lag ett år siden, og forteller at det har vært noen utfordringer for henne i starten.

– Jeg har brukt litt tid på å bli kjent med det norske folk, deres livsstil og når de pleier å spise ute, forteller Obo.

På Facebook har flere kommet med forslag til hva som kan gjøres, og nå skal Sushi Kita i gang med en hel rekke endringer for å tilpasse seg kundene i Longyearbyen.

– Først skal vi endre åpningstidene, vi skal prøve å ha åpent i helgene. Den forrige daglige lederen prøvde å ha åpent i helgene, men det gikk ikke så bra. Jeg tror vi kan gjøre det bedre ved å være flinkere til å annonsere at vi har åpent, sier Obo.

Ny meny
I tillegg til å endre åpningstider har Sushi Kita planer om å endre på menyen. Det vil bli større valgmuligheter, flere retter og det vil bli mulig å bestille akkurat de rullene man selv ønsker.

– Frem til å ha vi bare solgt i sett, ikke enkeltruller, sier Obo.

I tillegg ønsker Kita å inkludere en annen type sushi, til tross for at den ikke er en del av den tradisjonelle japanske sushimenyen.

– Jeg har fått inntrykk av nordmenn liker frityrstekte ruller. Tempura sushi er ikke japansk sushi, så det er ganske overraskende for oss japanere. Det er kanskje litt vanskelig å akseptere, og vi er kanskje litt sta, men siden så mange norske liker det, skal vi lage det. Vi ønsker å gjøre kundene fornøyde, sier Obo.

I tillegg jobber Sushi Kita nå med å lage en take-away brosjyre som folk kan ta med seg, slik at det blir enklere å bestille hjemmefra.

Viktig periode
For å få litt oppmerksomhet rundt at de nå begynner å ha åpent også i helgene, planlegger Sushi Kita en åpningsdag noe litt utenom det vanlige.

– Det har kommet forslag om å ha en buffet. Det er noe vi har lyst til å gjøre, men siden vi ikke er så mange så kan vi ikke alltid gjøre det. Vi har lyst til å gjøre det på den første helgeåpningen, sier Obo.

Sushi Kita planlegger å ha helgeåpent fra og med den andre helgen i november.

Til tross for at det har gått bedre for sushirestauranten i år enn i fjor, forteller Obo at de må gjøre det enda bedre dersom sushitilbudet i Longyearbyen skal bestå.

– Fra mars har vi gjort det ganske bra, og spesielt i sommermånedene, juni til august. Vi tror denne mørketiden blir nøkkelen for videre drift. Hvis det går bra så kan vi fortsette, avslutter Obo.

Les også:

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!