Kick-off for kroppene

Polarpuls åpnet sesongen med å invitere personlige trenere til Longyearbyen for å gi en-til-en veiledning.

Det var stor interesse for de personlige trenerne som besøkte Longyearbyen. Her er det Jiraporn Saenphet (f.v.), Vilde Markussen, Kristin Foss Telstø og Tone Hvedding Krogstad som får instruksjon av Lone Stenseth.
Publisert
Trine Krystad (foran) og Polarpuls håper på flere besøk av Lone Stenseth. En "sofa killer" like etter nyttår er på trappene.

Polarpuls, med Trine Krystad i spissen, bestemte seg i år for å få en skikkelig pangstart på sesongen.

– Mange av medlemmene har gitt utrykk for at de ønsker seg individuell oppfølging av treningen sin. Derfor bestemte vi oss for å invitere to personlige trenere til Longyearbyen, sier Krystad.

Fullt hus

Det viste seg å være et populært trekk. Bestillingslistene ble fulle nesten med en gang. Dermed hadde Lone Stenseth fra Elixia på Kolbotn og Grete Fremnesvik fra Sats i Tromsø nok å gjøre fra første time i Svalbardhallen. Stenseth har aldri vært på Svalbard før, og ble imponert over både det ene og det andre.

– Det er jo helt magisk her oppe, ja helt fantastisk. Og jeg er mektig imponert over dugnadsånden i Polarpuls som jobber hardt med å få oss opp hit. Det hadde aldri skjedd på Østlandet, sier hun.

Mange motiverte

I tre dager til ende jobbet trenerne med interesserte og, ikke minst, motiverte medlemmer av lokalbefolkningen. Stenseth møtte folk på alle nivå.

– De fleste er mosjonister, men det er også folk med ganske solid treningsbakgrunn. Mange er interessert i å bli sterkere, og få progresjon i målene sine. Da er det opp til meg å finne de øvelsene som passer best til ulike kropper, sier Stenseth.

Hun likte også instillingen hun ble møtt med i Svalbardhallen. Alle som kom innom var topp motiverte, og da er mye gjort for å oppnå framgang.

Treningsfestival

Selv om de personlige trenerne ble kjørt hardt de tre dagene de var her, og ikke fikk annet enn oppholdet som kompensasjon for jobben de gjorde, er det planer om et nytt besøk til Longyearbyen.

– Nå har vi fått en skikkelig kick-off i høst, og mange har laget seg mål å jobbe mot. Det ideelle hadde vært å få i stand en skikkelig «sofa-dreper» like over nyttår med et nytt besøk der vi kan se nærmere på om målene er oppnådd, og få inspirasjon til å fortsette treningen utover vinteren og våren, sier Krystad.

De personlige trenerne ble også brukt av Svalbard Turn i løpet av det tre dager lange oppholdet. I tillegg gjennomførte de kurs i høypuls-instruksjon og halltrening.

Powered by Labrador CMS