Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kick-off for kroppene

Det var stor interesse for de personlige trenerne som besøkte Longyearbyen. Her er det Jiraporn Saenphet (f.v.), Vilde Markussen, Kristin Foss Telstø og Tone Hvedding Krogstad som får instruksjon av Lone Stenseth. FOTO: Helle Jakobsen

Kick-off for kroppene

Polarpuls åpnet sesongen med å invitere personlige trenere til Longyearbyen for å gi en-til-en veiledning.

Tekst:

Publisert:

Polarpuls, med Trine Krystad i spissen, bestemte seg i år for å få en skikkelig pangstart på sesongen.

– Mange av medlemmene har gitt utrykk for at de ønsker seg individuell oppfølging av treningen sin. Derfor bestemte vi oss for å invitere to personlige trenere til Longyearbyen, sier Krystad.

Fullt hus

Det viste seg å være et populært trekk. Bestillingslistene ble fulle nesten med en gang. Dermed hadde Lone Stenseth fra Elixia på Kolbotn og Grete Fremnesvik fra Sats i Tromsø nok å gjøre fra første time i Svalbardhallen. Stenseth har aldri vært på Svalbard før, og ble imponert over både det ene og det andre.

– Det er jo helt magisk her oppe, ja helt fantastisk. Og jeg er mektig imponert over dugnadsånden i Polarpuls som jobber hardt med å få oss opp hit. Det hadde aldri skjedd på Østlandet, sier hun.

Mange motiverte

I tre dager til ende jobbet trenerne med interesserte og, ikke minst, motiverte medlemmer av lokalbefolkningen. Stenseth møtte folk på alle nivå.

– De fleste er mosjonister, men det er også folk med ganske solid treningsbakgrunn. Mange er interessert i å bli sterkere, og få progresjon i målene sine. Da er det opp til meg å finne de øvelsene som passer best til ulike kropper, sier Stenseth.

Hun likte også instillingen hun ble møtt med i Svalbardhallen. Alle som kom innom var topp motiverte, og da er mye gjort for å oppnå framgang.

Treningsfestival

Selv om de personlige trenerne ble kjørt hardt de tre dagene de var her, og ikke fikk annet enn oppholdet som kompensasjon for jobben de gjorde, er det planer om et nytt besøk til Longyearbyen.

– Nå har vi fått en skikkelig kick-off i høst, og mange har laget seg mål å jobbe mot. Det ideelle hadde vært å få i stand en skikkelig «sofa-dreper» like over nyttår med et nytt besøk der vi kan se nærmere på om målene er oppnådd, og få inspirasjon til å fortsette treningen utover vinteren og våren, sier Krystad.

De personlige trenerne ble også brukt av Svalbard Turn i løpet av det tre dager lange oppholdet. I tillegg gjennomførte de kurs i høypuls-instruksjon og halltrening.

Se bildet større

Trine Krystad (foran) og Polarpuls håper på flere besøk av Lone Stenseth. En "sofa killer" like etter nyttår er på trappene. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!