Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kebab og fulle

Det rullende kebab-kjøkkenet som dukket opp nylig. FOTO: Geir Barstein

Leder:

Kebab og fulle "pizzakokker"

"Dette bør bli en interessant øvelse for brannvesenet og politiet."

Tekst:

Publisert:

Det var unektelig komisk å lese sagaen om kebaben som plutselig dukket opp ved vaskehallen nede i sjøen. Tilsynelatende som lyn fra klar himmel har KGB take away kebab dukket opp uten at noen har visst noe som helst. Longyearbyen lokalstyre visste ingenting, mens eieren av det rullende kjøkkenet på sin side ikke visste at han ikke kan ha gatekjøkken nede ved Sjøområdet, og slett ikke at ikke alt var greit.Nå har det funnet sin midlertidige løsning, for inntil videre har KGB fått grønt lys.

Dette bør bli en interessant øvelse for brannvesenet og politiet, for gjennomgående har forklaringen på alle brannutrykningene det siste året vært at gatekjøkkenet Classic Pizza forsvant. Dermed må folk lage nattmaten sin selv, og kombinasjonen god og brun og pizza i steinovnen i firetida om natta har vist seg å være særdeles uheldig. Brannmannskapet og politivakta hos Sysselmannen har til tider hatt travle helgenetter når de fulle «ferdigpizzakokkene» har fyrt opp ovnene. Heller ikke feite bøter og regninger fra politi og brannvesen har holdt de mest sultne utelivsgjestene borte fra komfyren, og brødskiver har ikke fått fullt gjennomslag som nattmat.

"Heller ikke feite bøter og regninger fra politi og brannvesen har holdt de mest sultne utelivsgjestene borte fra komfyren"

Mange potensielt livsfarlige situasjoner har dermed oppstått. Det verste er at folk faktisk kunne mistet livet om det ikke var for den automatiske brannvarslingen i boligene. Faren er at varslingen blir en sovepute, en livsfarlig en. Til og med brannsjef Jan Olav Sæter har advart mot nettopp dette. Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap er tørrkoking en av de vanligste dødsårsakene under brann i Norge.

Det er i grunnen litt trist å overlate til andre å passe på en selv, men nå er den i hvert fall her, den varme nattmaten som man kan ta med seg hjem. Dersom den står lett tilgjengelig i sentrum er veien dit kort, og for øyeblikket ser det ut for at det kan bli et permanent. I hvert fall hvis alt ellers er i orden, noe jeg håper, for dersom det er tilfelle at mangelen på servering nattestid er grunnen til all tørrkokingen, kommer vi til å se det tydelig på statistikken framover.

Derfor bør alle, inkludert Longyearbyen lokalstyre, håpe at det blir en permanent ordning. Og at potensielle «ferdigpizzakokkene» gjør det til en permanent rutine å ta turen til KGB.

Truet art

De siste to eksemplarene av hundekjeksen er fjernet i Barentsburg av personell fra Sysselmannen. Hundekjeksen VAR en truet art.

Nøkkelord

Se bildet større

Eirik Palm, redaktør

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!