Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Katolsk messe i friluft

Katolsk messe på Wilczekodden 6. oktober 2015. FOTO: Diana Snibsøer

Katolsk messe i friluft

Tirsdag ble det igjen holdt katolsk messe ved korset på Wilczekodden i Hornsund.

Pater Marek Michalski fra Polen er sokneprest i den katolske kirke i Tromsø, og er ofte på Svalbard i samarbeid med Svalbard kirke. Det ble også holdt katolsk messe i Svalbard kirke i Longyearbyen senere på kvelden.

– Tre ganger i året henter vi opp pater Marek. Neste gang blir i forbindelse med juletur til Hornsund i desember, sier sokneprest Leif Magne Helgesen.

Besøkene til Hornsund er viktige besøk for de som overvintrer på stasjonen. Det er et fellesskap som betyr mye. Ulike kirker og ulike kulturer møtes i ett fellesskap.

– Når vi møtes i nå oktober blir vi kjent med hverandre. I desember er vi venner. Og ved besøket i mars er vi èn familie, sa Helgesen under lunsjen.

I vinter er elleve personer stasjonert på en polske forskningsstasjonen i Isbjørnhamna i Hornsund. Ti av dem kommer fra Polen, mens én er fra Slovakia.

– Samarbeidet mellom Svalbard Kirke og den katolske kirke er et økumenisk samarbeid på lokalt plan. For tre år siden var staben i Svalbard kirke på besøk til Roma med audiens hos Pave Frans og flere samtaler med den katolske biskop Berislav Grgic (biskop i Tromsø). Det lokale samarbeidet har dermed også større dimensjoner i et møte mellom to kirker, sier Leif Magne Helgesen.

Siste nytt i Nyheter

Nytt skred

Natt til onsdag gikk det et skred mellom Tverrdalen og Sverdrupbyen. Sysselmannen ber folk fremdeles tenke seg om to ganger før de beveger seg i bratt terreng.

Trafikkontroll ved skolen

22 kjøretøyer ble stoppet i mørket før skolestart tirsdag morgen. Ikke alle hadde lysene i orden.

Åpner ikke mandag

Vei 300 mellom det gamle museet og Huset skal ryddes for masser, men blir foreløpig ikke åpnet. Se også dronevideo av skredet i saken.

Strømmen tilbake etter strømbrudd

Svalbardbutikken har åpnet igjen etter strømbruddet mandag morgen.

Sleper seilbåt til byen

«Polarsyssel» bistår en seilbåt som fikk motorproblemer ved Nordaustlandet.

Båt fikk problemer

«Spitsbergen Express» fikk motortrøbbel like nord for Isfjord Radio. Hovedredningssentralen sendte helikopter fra Longyearbyen for å bistå.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!