Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Katolsk messe i friluft

Katolsk messe på Wilczekodden 6. oktober 2015. FOTO: Diana Snibsøer

Katolsk messe i friluft

Tirsdag ble det igjen holdt katolsk messe ved korset på Wilczekodden i Hornsund.

Tekst:

Publisert:

Pater Marek Michalski fra Polen er sokneprest i den katolske kirke i Tromsø, og er ofte på Svalbard i samarbeid med Svalbard kirke. Det ble også holdt katolsk messe i Svalbard kirke i Longyearbyen senere på kvelden.

– Tre ganger i året henter vi opp pater Marek. Neste gang blir i forbindelse med juletur til Hornsund i desember, sier sokneprest Leif Magne Helgesen.

Besøkene til Hornsund er viktige besøk for de som overvintrer på stasjonen. Det er et fellesskap som betyr mye. Ulike kirker og ulike kulturer møtes i ett fellesskap.

– Når vi møtes i nå oktober blir vi kjent med hverandre. I desember er vi venner. Og ved besøket i mars er vi èn familie, sa Helgesen under lunsjen.

I vinter er elleve personer stasjonert på en polske forskningsstasjonen i Isbjørnhamna i Hornsund. Ti av dem kommer fra Polen, mens én er fra Slovakia.

– Samarbeidet mellom Svalbard Kirke og den katolske kirke er et økumenisk samarbeid på lokalt plan. For tre år siden var staben i Svalbard kirke på besøk til Roma med audiens hos Pave Frans og flere samtaler med den katolske biskop Berislav Grgic (biskop i Tromsø). Det lokale samarbeidet har dermed også større dimensjoner i et møte mellom to kirker, sier Leif Magne Helgesen.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!