Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Katolsk messe i friluft

Katolsk messe på Wilczekodden 6. oktober 2015. FOTO: Diana Snibsøer

Katolsk messe i friluft

Tirsdag ble det igjen holdt katolsk messe ved korset på Wilczekodden i Hornsund.

Tekst:

Publisert:

Pater Marek Michalski fra Polen er sokneprest i den katolske kirke i Tromsø, og er ofte på Svalbard i samarbeid med Svalbard kirke. Det ble også holdt katolsk messe i Svalbard kirke i Longyearbyen senere på kvelden.

– Tre ganger i året henter vi opp pater Marek. Neste gang blir i forbindelse med juletur til Hornsund i desember, sier sokneprest Leif Magne Helgesen.

Besøkene til Hornsund er viktige besøk for de som overvintrer på stasjonen. Det er et fellesskap som betyr mye. Ulike kirker og ulike kulturer møtes i ett fellesskap.

– Når vi møtes i nå oktober blir vi kjent med hverandre. I desember er vi venner. Og ved besøket i mars er vi èn familie, sa Helgesen under lunsjen.

I vinter er elleve personer stasjonert på en polske forskningsstasjonen i Isbjørnhamna i Hornsund. Ti av dem kommer fra Polen, mens én er fra Slovakia.

– Samarbeidet mellom Svalbard Kirke og den katolske kirke er et økumenisk samarbeid på lokalt plan. For tre år siden var staben i Svalbard kirke på besøk til Roma med audiens hos Pave Frans og flere samtaler med den katolske biskop Berislav Grgic (biskop i Tromsø). Det lokale samarbeidet har dermed også større dimensjoner i et møte mellom to kirker, sier Leif Magne Helgesen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!