Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Katolsk messe i friluft

Katolsk messe på Wilczekodden 6. oktober 2015. FOTO: Diana Snibsøer

Katolsk messe i friluft

Tirsdag ble det igjen holdt katolsk messe ved korset på Wilczekodden i Hornsund.

Pater Marek Michalski fra Polen er sokneprest i den katolske kirke i Tromsø, og er ofte på Svalbard i samarbeid med Svalbard kirke. Det ble også holdt katolsk messe i Svalbard kirke i Longyearbyen senere på kvelden.

– Tre ganger i året henter vi opp pater Marek. Neste gang blir i forbindelse med juletur til Hornsund i desember, sier sokneprest Leif Magne Helgesen.

Besøkene til Hornsund er viktige besøk for de som overvintrer på stasjonen. Det er et fellesskap som betyr mye. Ulike kirker og ulike kulturer møtes i ett fellesskap.

– Når vi møtes i nå oktober blir vi kjent med hverandre. I desember er vi venner. Og ved besøket i mars er vi èn familie, sa Helgesen under lunsjen.

I vinter er elleve personer stasjonert på en polske forskningsstasjonen i Isbjørnhamna i Hornsund. Ti av dem kommer fra Polen, mens én er fra Slovakia.

– Samarbeidet mellom Svalbard Kirke og den katolske kirke er et økumenisk samarbeid på lokalt plan. For tre år siden var staben i Svalbard kirke på besøk til Roma med audiens hos Pave Frans og flere samtaler med den katolske biskop Berislav Grgic (biskop i Tromsø). Det lokale samarbeidet har dermed også større dimensjoner i et møte mellom to kirker, sier Leif Magne Helgesen.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!