Katolsk messe i friluft

Tirsdag ble det igjen holdt katolsk messe ved korset på Wilczekodden i Hornsund.

Katolsk messe på Wilczekodden 6. oktober 2015.
Publisert

Pater Marek Michalski fra Polen er sokneprest i den katolske kirke i Tromsø, og er ofte på Svalbard i samarbeid med Svalbard kirke. Det ble også holdt katolsk messe i Svalbard kirke i Longyearbyen senere på kvelden.

– Tre ganger i året henter vi opp pater Marek. Neste gang blir i forbindelse med juletur til Hornsund i desember, sier sokneprest Leif Magne Helgesen.

Besøkene til Hornsund er viktige besøk for de som overvintrer på stasjonen. Det er et fellesskap som betyr mye. Ulike kirker og ulike kulturer møtes i ett fellesskap.

– Når vi møtes i nå oktober blir vi kjent med hverandre. I desember er vi venner. Og ved besøket i mars er vi èn familie, sa Helgesen under lunsjen.

I vinter er elleve personer stasjonert på en polske forskningsstasjonen i Isbjørnhamna i Hornsund. Ti av dem kommer fra Polen, mens én er fra Slovakia.

– Samarbeidet mellom Svalbard Kirke og den katolske kirke er et økumenisk samarbeid på lokalt plan. For tre år siden var staben i Svalbard kirke på besøk til Roma med audiens hos Pave Frans og flere samtaler med den katolske biskop Berislav Grgic (biskop i Tromsø). Det lokale samarbeidet har dermed også større dimensjoner i et møte mellom to kirker, sier Leif Magne Helgesen.

Powered by Labrador CMS