Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kastes ut etter tolv år

Fortviler: Daglig leder ved Classic Pizza, Sam Ziaei, frykter de må legge ned gatekjøkkenet om de ikke finner alternative lokaler. – Jeg har en hel frysekonteiner full av mat. Bare det betyr store økonomiske tap, om vi må stenge, sier Ziaei. Helst ønsker han seg til tomta der Bruktikken holder til, men det innebærer en omfattende planprosess. FOTO: Anders Fjellestad

Kastes ut etter tolv år

Lompensenteret har sagt opp leiekontrakten med Classic Pizza. Nå leter gatekjøkkenet desperat etter nye lokaler.

Tekst:

Publisert:

I tolv år har gatekjøkkenet Classic Pizza holdt til i den nordlige enden av Lompen­senteret. Nå har senteret sagt opp leiekontrakten, og gatekjøkkenet må ut av lokalene innen 1. oktober.

– Vi blir tvunget ut, og trenger nye lokaler. Om vi ikke finner et nytt sted, kan vi bli nødt til å legge ned, sier daglig leder og eier Sam Ziaei.


Misfornøyd

Gatekjøkkenet har fem ansatte og er et populært spisested, særlig for folk på vei hjem fra byen i helgene. Sam Ziaei synes det er rart at de ikke får fortsette å leie lokalet i senteret.

– Vi er misfornøyde med at vi blir kastet ut. Vi har vært her siden 2001 og har alltid betalt leia. Det hele lukter litt skittent, sier eieren.

Det avviser Lars Erik Hoel, styreleder i Eiendomsinvestor. Selskapet eier Lompensenteret sammen med Store Norske.

– Leiekontrakten er fornyet to ganger tidligere og utløper 1. august, noe Classic Pizza har fått beskjed om for lang tid siden. De har bedt om å få utvidet kontrakten til 1. oktober, og det har vi akseptert, sier Hoel.


Skal utbedre

– Hvorfor sa dere opp kontrakten?

– Vi skal gjøre en del bygningstekniske utbedringer i den delen av bygget, blant annet på ventilasjonsanlegget. Det er så enkelt at leiekontrakter har en viss varighet. Av og til sies de opp av leietaker, og av og til av utleier. Dette er godt innenfor de formelle rammer og regler som foreligger, sier styrelederen.

– Kan utbedringsarbeidene også føre til at Fruene kafé må flytte?

– Nei, de gjør foreløpig ikke det.

Det er flere ledige lokaler i Lompensenteret, men selskapet har ikke tilbudt Classic Pizza alternativer.

– Vi vet ikke om vi har et lokale som er egnet til gatekjøkkendrift, men alt er mulig. De må gjerne spørre om å få leie, men da må de komme til oss. Vi har alltid hatt et godt forhold til Classic Pizza, sier Lars Erik Hoel.


Vil til Bruktikken

Inntil videre har gatekjøkkenet to måneder på seg til å finne et nytt sted. Sam Ziaei drømmer om å få feste tomta mellom Post- og bankbygget og Svalbardbutikken. Der vil han sette opp et 50 kvadratmeter stort bygg i to etasjer, men det betyr at Bruktikken må flytte. Tidligere i juli sendte Classic Pizza en byggesøknad til Bydrift.

– Byen trenger et gatekjøkken, og den tomta passer fint til dette. Den ligger sentralt i byen, sier Ziaei.

Han har fått Dan Celius Productions til å tegne bygget som skal inneholde kundeområde, lager, fryserom, toalett og spiserom for ansatte. Bruktikkens lokaler er ikke store nok til å huse alt dette.

Bydrift har mottatt bygge­søknaden fra Classic Pizza, og jobber med saken.

– Vi må legge hodene i bløt og se om vi eventuelt kan finne andre lokaler for Bruktikken. Det er klart at dagens lokaler ikke tilfredsstiller Bruktikkens behov, og det blir en del av de vurderingene vi skal gjøre. Vi skal se på alternative løsninger, sier Jørn P. Myrlund, seniorrådgiver i Bydrift.


Politisk støtte

Byggesaken krever tid og godkjenninger. Blant annet må en flytting klareres med Unis, som drifter Bruktikken. I tillegg må Bydrift-styret og lokalstyret gi sitt samtykke, før tomta eventuelt kan frigis. Dette kan tidligst bli klart i oktober, og dermed må Classic Pizza finne en løsning i mellomtida.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen (Ap) har engasjert seg i saken og jobber for en løsning.

– Classic Pizza er et sted folk liker, og det er viktig for oss å ta vare på den næringa vi har. Vi skal snu hver stein vi kan for å prøve å finne en løsning, sier Kristoffersen.

Bydrift har nå laget en tidsplan for når saken kan avklares. Planen kan brukes som argument overfor eierne av Lompen­senteret. Slik kan gatekjøkkenet få forlenget leieperioden til et eventuelt nytt bygg står klart.

– Jeg er gjerne med på et møte for å forklare prosessen. Det er lite ledige lokaler i byen, og særlig lokaler som egner seg som gatekjøkken. Denne saken aktualiserer hvorfor jeg jobber så ivrig med næringsutvikling og næringslivets rammevilkår. Det ser en viktigheten av nå, sier lokalstyrelederen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!