Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Karin og ministeren

 

Karin og ministeren

Det er noe mellom justisminister Knut Storberget og Karin Mella. De to møttes for aller første gang i januar i fjor, og det var da det skjedde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Da æ så fyren ute på flyplassen i fjor, så ansiktet hans, så tænkte æ at han har noe godt over sæ. Æ e litt skummel, skjønner du, og æ så at han var ydmyk. Og det var da at æ sa det: «Vi har tru på dæ».

Det var i januar i fjor at Storberget, som hadde gjort seg mektig upopulær som svalbardminister etter at Stoltenberg-regjeringen uten forvarsel økte skatten med fire prosent. Noe som resulterte i at Storberget tok turen nordover for å roe gemyttene, kan hende, eller kort og godt for å forklare økningen.

Folk troppet kvinnesterke opp på flyplassen med fakler, hodelykter og plakater. Og fremst i skokken sto Karin Mella. Ble det tumulter da ministeren ankom? Nei, og det ikke minst fordi Karin åpnet kjeften først og utbasunerte «vi har tru på dæ». Noen ble selvsagt forbanna, og kjeftet og smelte litt – etterpå. Det var tross alt en protestdemonstrasjon.

Overraskelsen var aller størst hos Storberget. Her har han iført seg polarstasen sin og begitt seg nordover, og venter kjeft og upolert språkbruk. Og så tar Karin innersvingen på hele opplegget.
– Det var der og da slaget sto. Hun så meg dypt inn i øynene og sa «deg har jeg tro på». Jaha, hvis det er den holdningen som rår så skal vi få dette til, sa Knut Storberget under sin 1. mai-tale på Huset. Og Karin Mella var til stede.
– Æ sa det te han etterpå: «Tusen takk for at du nevnte mæ». Og da sa han: Det var jo du, ja, da må æ få gi deg en klem. Og så sa han at æ måtte bare komme og banke på døra hans når æ kommer til Oslo. Og no skal æ te Oslo på onsdag og da kommer æ te å gjøre det. Det e´ jo knallartig.

Karin Mella prater fort, til dels veldig fort, og ler særdeles hjertelig. Er det halloi noe sted behøver du ikke lure på om Karin er der, du hører henne lang vei.
– Kor gammel? Æ e´ 55, men æ bruker å si 52-modell. Æ e´ gammel, hehe, men æ føle mæ som 16, før æ e´ so tollat. Mor mi bruker å si: Du e akkurat som faren din, du blir aldri voksen.
Karin er akkurat forfremmet fra personalsjef til butikksjef på Svalbardbutikken. Hun elsker jobben sin, og lar aldri en anledning gå fra seg til å skryte av arbeidsplassen – og at det er folk fra 12 nasjoner ansatt i butikken.

Hun innrømmer at det kan gå litt fort av og til, og at hun nok kan være litt av en bulldoser. Men skal ting bli gjort må noen gyve løs.
– Altså, æ e´ vokst opp i utkanten av Alta. Vi var elleve søsken, sju jenter og fire gutta og æ e´ vant til å jobbe og å ta ansvar. Dørene hjemme hos oss sto alltid åpne, for alle som kom forbi. Den åpenheten har betydd mye for mæ senere i livet.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!