Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kaptein siktet for promillekjøring til sjøs

Seilbåten ble stoppet et sted ute i Isfjorden. FOTO: John Christian Nygaard

Kaptein siktet for promillekjøring til sjøs

Kapteinen på en seilbåt med turister blåste over tillatt grense på alkometeret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.08.2016 kl 16:53

Sysselmannen fikk tirsdag klokken 17.45 tips om en mulig promillekjøring på en kommersiell seilbåt med turister om bord. Båten ble stoppet ute i Isfjorden, og kapteinen ble deretter tatt inn, under mistanke om promillekjøring.

Sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund bekrefter at kapteinen blåste over tillatt promillegrense på alkometeret, men ønsker ikke å si noe mer konkret før resultatet fra blodprøven mannen måtte ta ved Longyearbyen sykehus er klar.

Den tillatte grensen for promille på sjøen er i følge Nylund på 0,8 for småbåter, og 0,2 når det er snakk om båter som driver næringsvirksomhet, som i dette tilfellet.

Den aktuelle båten har fått seileforbud, og kapteinen var onsdag inne til avhør. Han er siktet for promillekjøring, og saken er nå forelagt jurist. Hva som skjer videre i saken er ventet å bli avgjort torsdag.

Nylund forteller at Sysselmannen ser alvorlig på promillekjøring til sjøs.

– Det er alltid alvorlig, og særlig alvorlig i farevannene her på Svalbard, som krever navigeringskunnskap og lokalkunnskap. Det er mange umerka plasser på kartet og det kan være utfordringer med is og andre ting, sier Nylund.

– Så er man langt unna folk og hjelp, dersom noe skulle skje. Det krever ekstra aktsomhet, kanskje spesielt her i nordområdene med et arktisk klima.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!