Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kaptein siktet for promillekjøring til sjøs

Seilbåten ble stoppet et sted ute i Isfjorden. FOTO: John Christian Nygaard

Kaptein siktet for promillekjøring til sjøs

Kapteinen på en seilbåt med turister blåste over tillatt grense på alkometeret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.08.2016 kl 16:53

Sysselmannen fikk tirsdag klokken 17.45 tips om en mulig promillekjøring på en kommersiell seilbåt med turister om bord. Båten ble stoppet ute i Isfjorden, og kapteinen ble deretter tatt inn, under mistanke om promillekjøring.

Sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund bekrefter at kapteinen blåste over tillatt promillegrense på alkometeret, men ønsker ikke å si noe mer konkret før resultatet fra blodprøven mannen måtte ta ved Longyearbyen sykehus er klar.

Den tillatte grensen for promille på sjøen er i følge Nylund på 0,8 for småbåter, og 0,2 når det er snakk om båter som driver næringsvirksomhet, som i dette tilfellet.

Den aktuelle båten har fått seileforbud, og kapteinen var onsdag inne til avhør. Han er siktet for promillekjøring, og saken er nå forelagt jurist. Hva som skjer videre i saken er ventet å bli avgjort torsdag.

Nylund forteller at Sysselmannen ser alvorlig på promillekjøring til sjøs.

– Det er alltid alvorlig, og særlig alvorlig i farevannene her på Svalbard, som krever navigeringskunnskap og lokalkunnskap. Det er mange umerka plasser på kartet og det kan være utfordringer med is og andre ting, sier Nylund.

– Så er man langt unna folk og hjelp, dersom noe skulle skje. Det krever ekstra aktsomhet, kanskje spesielt her i nordområdene med et arktisk klima.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!