Kaptein siktet for promillekjøring til sjøs

Kapteinen på en seilbåt med turister blåste over tillatt grense på alkometeret.

Seilbåten ble stoppet et sted ute i Isfjorden.
Publisert

Sysselmannen fikk tirsdag klokken 17.45 tips om en mulig promillekjøring på en kommersiell seilbåt med turister om bord. Båten ble stoppet ute i Isfjorden, og kapteinen ble deretter tatt inn, under mistanke om promillekjøring.

Sysselmannsførstebetjent Ståle Nylund bekrefter at kapteinen blåste over tillatt promillegrense på alkometeret, men ønsker ikke å si noe mer konkret før resultatet fra blodprøven mannen måtte ta ved Longyearbyen sykehus er klar.

Den tillatte grensen for promille på sjøen er i følge Nylund på 0,8 for småbåter, og 0,2 når det er snakk om båter som driver næringsvirksomhet, som i dette tilfellet.

Den aktuelle båten har fått seileforbud, og kapteinen var onsdag inne til avhør. Han er siktet for promillekjøring, og saken er nå forelagt jurist. Hva som skjer videre i saken er ventet å bli avgjort torsdag.

Nylund forteller at Sysselmannen ser alvorlig på promillekjøring til sjøs.

– Det er alltid alvorlig, og særlig alvorlig i farevannene her på Svalbard, som krever navigeringskunnskap og lokalkunnskap. Det er mange umerka plasser på kartet og det kan være utfordringer med is og andre ting, sier Nylund.

– Så er man langt unna folk og hjelp, dersom noe skulle skje. Det krever ekstra aktsomhet, kanskje spesielt her i nordområdene med et arktisk klima.

Powered by Labrador CMS