Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kanskje visum for Kazem

Utlendingsdirektoratet (UDI) slår retrett og gir Kazem Ariaiwand visum slik at han kan besøke sin sønn som bor i Norge. Om det ikke er en grov spøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Telefonen fra UDI kom til Svalbardbutikken, hvor Ariaiwand arbeider. Nå frykter han bare at vedkommende som ringte ikke er saksbehandler i UDI.
- Det var én som ringte og sa at han var fra UDI. Han sa at han hadde sett programmet i går, og at han forsto hvor alvorlig det var for meg. Men kanskje er det en som tuller med meg. Jeg må ringe til UDI onsdag og sjekke grundig, sier Ariaiwand.

Sønnen
Skulle det vise seg at beskjeden fra UDI er ekte, er det et resultat av tv-programmet «Varmt hjerte - frossen kebab» på NRK mandag.
Iranske Kazem Ariaiwand kom til Longyearbyen i april 2003, etter å ha fått avslag på asylsøknaden.
Ariaiwand forteller at sønnen på 19 år var på besøk i Longyearbyen for én måned siden, men at han som andre utlandske statsborgere på Svalbard gjerne vil reise til fastlandet av og til.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!