Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kanskje visum for Kazem

Utlendingsdirektoratet (UDI) slår retrett og gir Kazem Ariaiwand visum slik at han kan besøke sin sønn som bor i Norge. Om det ikke er en grov spøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Telefonen fra UDI kom til Svalbardbutikken, hvor Ariaiwand arbeider. Nå frykter han bare at vedkommende som ringte ikke er saksbehandler i UDI.
- Det var én som ringte og sa at han var fra UDI. Han sa at han hadde sett programmet i går, og at han forsto hvor alvorlig det var for meg. Men kanskje er det en som tuller med meg. Jeg må ringe til UDI onsdag og sjekke grundig, sier Ariaiwand.

Sønnen
Skulle det vise seg at beskjeden fra UDI er ekte, er det et resultat av tv-programmet «Varmt hjerte - frossen kebab» på NRK mandag.
Iranske Kazem Ariaiwand kom til Longyearbyen i april 2003, etter å ha fått avslag på asylsøknaden.
Ariaiwand forteller at sønnen på 19 år var på besøk i Longyearbyen for én måned siden, men at han som andre utlandske statsborgere på Svalbard gjerne vil reise til fastlandet av og til.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!