Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kansellerer også neste uke

«Polar Star» blir liggende i Adventfjorden i minst to uker til. FOTO: Birger Amundsen

Kansellerer også neste uke

«Polar Star» blir liggende i Longyearbyen i minst to uker til. Også neste fredags cruise er avlyst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I dagens papirutgave av Svalbardposten håper administrerende direktør i Spitsbergen Travel, Jan Sverre Sivertsen, at «Polar Star» vil være seileklar om en uke. Nå har selskapet besluttet å kansellere også det cruiset, som er det femte av totalt 11 planlagte avganger denne sommeren. Skipet ligger fortsatt i Adventfjorden og tørker opp etter å ha blitt rengjort etter motorhavariet for tre uker siden.
– Vi er på rett vei, men veien er lang og det går sakte. Det er utrolig vanskelig å si noe om fremdriftshastigheten, sier Sivertsen.

Må luftes
To ganger i døgnet gjør maskinister om bord målinger av temperatur og isolasjonsledningsevnen til de to elektromotorene. Målingene sendes til eksperter i Harstad og Sverige, som umiddelbart vil komme til Svalbard dersom det viser seg at rengjøringen er vellykket og motorene kan startes opp. Det samme vil personell fra Veritas.
– Skipet må resertiferes dersom det skal seile igjen. Vi er fortsatt optimister, sier Sivertsen.
Temperaturen bør være oppe i 100 grader før man tar sjanse på å starte opp motorene. Noe av det som gjør opptørkingsarbeidet så vanskelig er at kondensen må luftes ut samtidig som temperaturen skal øke.
– Dette gjør at den øker veldig sakte, sier Sivertsen.

Tilbyr andre turer
Han er fortsatt avventende i forhold til resten av sesongen.
– Det er bedre at noen avganger går enn at alle blir kansellert. Så lenge vi ikke får beskjed fra de teknisk sakkyndige om at det er for kort tid til å få i gang motorene, har vi ikke noen egen deadline for å ta en avgjørelse for hele sesongen. Vi håper å få et klarere bilde av situasjonen til uka, sier han.
I mellomtiden jobber Spitsbergen Travel med å få folk over til avganger med «Nordstjernen» i sommer eller et cruise til neste år.
– Det er det vi kan tilby av erstatningsprodukt, sier Sivertsen.

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!