Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kansellerer også neste uke

«Polar Star» blir liggende i Adventfjorden i minst to uker til. FOTO: Birger Amundsen

Kansellerer også neste uke

«Polar Star» blir liggende i Longyearbyen i minst to uker til. Også neste fredags cruise er avlyst.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I dagens papirutgave av Svalbardposten håper administrerende direktør i Spitsbergen Travel, Jan Sverre Sivertsen, at «Polar Star» vil være seileklar om en uke. Nå har selskapet besluttet å kansellere også det cruiset, som er det femte av totalt 11 planlagte avganger denne sommeren. Skipet ligger fortsatt i Adventfjorden og tørker opp etter å ha blitt rengjort etter motorhavariet for tre uker siden.
– Vi er på rett vei, men veien er lang og det går sakte. Det er utrolig vanskelig å si noe om fremdriftshastigheten, sier Sivertsen.

Må luftes
To ganger i døgnet gjør maskinister om bord målinger av temperatur og isolasjonsledningsevnen til de to elektromotorene. Målingene sendes til eksperter i Harstad og Sverige, som umiddelbart vil komme til Svalbard dersom det viser seg at rengjøringen er vellykket og motorene kan startes opp. Det samme vil personell fra Veritas.
– Skipet må resertiferes dersom det skal seile igjen. Vi er fortsatt optimister, sier Sivertsen.
Temperaturen bør være oppe i 100 grader før man tar sjanse på å starte opp motorene. Noe av det som gjør opptørkingsarbeidet så vanskelig er at kondensen må luftes ut samtidig som temperaturen skal øke.
– Dette gjør at den øker veldig sakte, sier Sivertsen.

Tilbyr andre turer
Han er fortsatt avventende i forhold til resten av sesongen.
– Det er bedre at noen avganger går enn at alle blir kansellert. Så lenge vi ikke får beskjed fra de teknisk sakkyndige om at det er for kort tid til å få i gang motorene, har vi ikke noen egen deadline for å ta en avgjørelse for hele sesongen. Vi håper å få et klarere bilde av situasjonen til uka, sier han.
I mellomtiden jobber Spitsbergen Travel med å få folk over til avganger med «Nordstjernen» i sommer eller et cruise til neste år.
– Det er det vi kan tilby av erstatningsprodukt, sier Sivertsen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!