Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan komme på verdensarvlista

 

Kan komme på verdensarvlista

Regjeringen starter arbeidet med å nominere deler av Svalbard til Unescos verdensarvliste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2011 kl 13:42

– Svalbard har en helt unik og sjelden arktisk villmarksnatur. Vi vil nå starte arbeidet for å avgjøre om deler av Svalbard skal nomineres til verdensarvlisten, sier statssekretær Heidi Sørensen i en pressemelding.

Neste år vil regjeringen starte opp arbeidet med å utrede saken med tanke på å sende Unesco en søknad. Etter at utredningen er klar, skal regjeringen avgjøre om de skal sende søknaden.

Underrepresentert

Ifølge Miljøverndepartementet er arktisk villmarksnatur sterkt underrepresentert på verdensarvlisten og foreløpige vurderinger som er gjort, viser at naturen på Svalbard har gode forutsetninger for å kvalifisere til verdensarv.

Det er ikke satt noen frist for når utredningen skal være ferdig, og det kan ta flere år før det fattes endelig vedtak i saken.

Ble vurdert

I august var en representant fra IUCN på Svalbard for å vurdere om øygruppa bør nomineres. IUCN er et rådgivende organ til FN-organisajonen Unesco i spørsmål om verdensarv. Sammen med representanten var også tre representanter fra Direktoratet for naturforvaltning.

Unescos verdensarvkonvensjon er fra 1972 og er ratifisert av 188 statsparter. Konvensjonen er en av få som omfatter både naturverdier og kulturverdier og setter disse i sammenheng.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!