Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan komme på verdensarvlista

 

Kan komme på verdensarvlista

Regjeringen starter arbeidet med å nominere deler av Svalbard til Unescos verdensarvliste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2011 kl 13:42

– Svalbard har en helt unik og sjelden arktisk villmarksnatur. Vi vil nå starte arbeidet for å avgjøre om deler av Svalbard skal nomineres til verdensarvlisten, sier statssekretær Heidi Sørensen i en pressemelding.

Neste år vil regjeringen starte opp arbeidet med å utrede saken med tanke på å sende Unesco en søknad. Etter at utredningen er klar, skal regjeringen avgjøre om de skal sende søknaden.

Underrepresentert

Ifølge Miljøverndepartementet er arktisk villmarksnatur sterkt underrepresentert på verdensarvlisten og foreløpige vurderinger som er gjort, viser at naturen på Svalbard har gode forutsetninger for å kvalifisere til verdensarv.

Det er ikke satt noen frist for når utredningen skal være ferdig, og det kan ta flere år før det fattes endelig vedtak i saken.

Ble vurdert

I august var en representant fra IUCN på Svalbard for å vurdere om øygruppa bør nomineres. IUCN er et rådgivende organ til FN-organisajonen Unesco i spørsmål om verdensarv. Sammen med representanten var også tre representanter fra Direktoratet for naturforvaltning.

Unescos verdensarvkonvensjon er fra 1972 og er ratifisert av 188 statsparter. Konvensjonen er en av få som omfatter både naturverdier og kulturverdier og setter disse i sammenheng.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!