Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan komme på verdensarvlista

 

Kan komme på verdensarvlista

Regjeringen starter arbeidet med å nominere deler av Svalbard til Unescos verdensarvliste.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.12.2011 kl 13:42

– Svalbard har en helt unik og sjelden arktisk villmarksnatur. Vi vil nå starte arbeidet for å avgjøre om deler av Svalbard skal nomineres til verdensarvlisten, sier statssekretær Heidi Sørensen i en pressemelding.

Neste år vil regjeringen starte opp arbeidet med å utrede saken med tanke på å sende Unesco en søknad. Etter at utredningen er klar, skal regjeringen avgjøre om de skal sende søknaden.

Underrepresentert

Ifølge Miljøverndepartementet er arktisk villmarksnatur sterkt underrepresentert på verdensarvlisten og foreløpige vurderinger som er gjort, viser at naturen på Svalbard har gode forutsetninger for å kvalifisere til verdensarv.

Det er ikke satt noen frist for når utredningen skal være ferdig, og det kan ta flere år før det fattes endelig vedtak i saken.

Ble vurdert

I august var en representant fra IUCN på Svalbard for å vurdere om øygruppa bør nomineres. IUCN er et rådgivende organ til FN-organisajonen Unesco i spørsmål om verdensarv. Sammen med representanten var også tre representanter fra Direktoratet for naturforvaltning.

Unescos verdensarvkonvensjon er fra 1972 og er ratifisert av 188 statsparter. Konvensjonen er en av få som omfatter både naturverdier og kulturverdier og setter disse i sammenheng.

 
 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!