Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan ikke drikke boblene

Stettenvinner: Farmasøyt Jorunn Samset tippet riktig dato for når Stetten i Operafjellet gikk. FOTO: John Christian Nygaard

Kan ikke drikke boblene

Stetten gikk og Jorunn Samset tippet riktig dato. Men hun må vente noen måneder før hun får nyte premien. Til gjengjeld blir det da to ting å feire.

Ifølge tradisjonen har ikke sommeren kommet til Svalbard før Stetten på Operafjellet går. 16. juli skjedde det.

Etter noen dager med spekulasjoner og tvilble det åpenbart, selv for det blotteøyet: En tydelig linje med barmark skar seg uavbrutt gjennomhåndtaket på den sjampanjeglassaktigesnøformasjonen utenforLongyearbyen. Fire av 102 innsendere tippet
riktig dato, men Jorunn Samset (34) var desidert først. Flaks, kaller hun det.

– Oi, oi. Det kom overraskende
på! er hennes første reaksjon når Svalbardposten overbringer den gledelige nyheten.

– Den var ren tipping fra min side, men litt hell må man ha, sier Samset, en farmasøyt som til daglig jobber på apoteket i Longyearbyen.

Samset avslører imidlertid at hun gjorde litt research for å få oddsene på sin side. For, med unntak av bisarroåret 2012, da Stetten nesten ikke gikk i det hele tatt, har den røket mellom 12. og 28. juli hvert år siden 2008.

I tillegg til heder og ære, innkasserer 34-åringen fra Måndalen i Romsdal en flaske med gode bobler som gevinst. Men de må ligge og godgjøre seg en stund til.

– Jeg er gravid, så den blir jeg nesten nødt til å spare. Det blir lite sjampanje med det første, men jeg får sprette den en gang etter at poden har kommet ut, sier Samset, som har termin om litt under to måneder.

Se bildet større

Brudd: Om ettermiddagen 16. juli ble det klart at Stetten på «sjampanjeglasset» i Operafjellet hadde gått. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!