Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan ikke drikke boblene

Stettenvinner: Farmasøyt Jorunn Samset tippet riktig dato for når Stetten i Operafjellet gikk. FOTO: John Christian Nygaard

Kan ikke drikke boblene

Stetten gikk og Jorunn Samset tippet riktig dato. Men hun må vente noen måneder før hun får nyte premien. Til gjengjeld blir det da to ting å feire.

Tekst:

Publisert:

Ifølge tradisjonen har ikke sommeren kommet til Svalbard før Stetten på Operafjellet går. 16. juli skjedde det.

Etter noen dager med spekulasjoner og tvilble det åpenbart, selv for det blotteøyet: En tydelig linje med barmark skar seg uavbrutt gjennomhåndtaket på den sjampanjeglassaktigesnøformasjonen utenforLongyearbyen. Fire av 102 innsendere tippet
riktig dato, men Jorunn Samset (34) var desidert først. Flaks, kaller hun det.

– Oi, oi. Det kom overraskende
på! er hennes første reaksjon når Svalbardposten overbringer den gledelige nyheten.

– Den var ren tipping fra min side, men litt hell må man ha, sier Samset, en farmasøyt som til daglig jobber på apoteket i Longyearbyen.

Samset avslører imidlertid at hun gjorde litt research for å få oddsene på sin side. For, med unntak av bisarroåret 2012, da Stetten nesten ikke gikk i det hele tatt, har den røket mellom 12. og 28. juli hvert år siden 2008.

I tillegg til heder og ære, innkasserer 34-åringen fra Måndalen i Romsdal en flaske med gode bobler som gevinst. Men de må ligge og godgjøre seg en stund til.

– Jeg er gravid, så den blir jeg nesten nødt til å spare. Det blir lite sjampanje med det første, men jeg får sprette den en gang etter at poden har kommet ut, sier Samset, som har termin om litt under to måneder.

Se bildet større

Brudd: Om ettermiddagen 16. juli ble det klart at Stetten på «sjampanjeglasset» i Operafjellet hadde gått. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Dagens ekstrafly er nå kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!