Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan ikke drikke boblene

Stettenvinner: Farmasøyt Jorunn Samset tippet riktig dato for når Stetten i Operafjellet gikk. FOTO: John Christian Nygaard

Kan ikke drikke boblene

Stetten gikk og Jorunn Samset tippet riktig dato. Men hun må vente noen måneder før hun får nyte premien. Til gjengjeld blir det da to ting å feire.

Tekst:

Publisert:

Ifølge tradisjonen har ikke sommeren kommet til Svalbard før Stetten på Operafjellet går. 16. juli skjedde det.

Etter noen dager med spekulasjoner og tvilble det åpenbart, selv for det blotteøyet: En tydelig linje med barmark skar seg uavbrutt gjennomhåndtaket på den sjampanjeglassaktigesnøformasjonen utenforLongyearbyen. Fire av 102 innsendere tippet
riktig dato, men Jorunn Samset (34) var desidert først. Flaks, kaller hun det.

– Oi, oi. Det kom overraskende
på! er hennes første reaksjon når Svalbardposten overbringer den gledelige nyheten.

– Den var ren tipping fra min side, men litt hell må man ha, sier Samset, en farmasøyt som til daglig jobber på apoteket i Longyearbyen.

Samset avslører imidlertid at hun gjorde litt research for å få oddsene på sin side. For, med unntak av bisarroåret 2012, da Stetten nesten ikke gikk i det hele tatt, har den røket mellom 12. og 28. juli hvert år siden 2008.

I tillegg til heder og ære, innkasserer 34-åringen fra Måndalen i Romsdal en flaske med gode bobler som gevinst. Men de må ligge og godgjøre seg en stund til.

– Jeg er gravid, så den blir jeg nesten nødt til å spare. Det blir lite sjampanje med det første, men jeg får sprette den en gang etter at poden har kommet ut, sier Samset, som har termin om litt under to måneder.

Se bildet større

Brudd: Om ettermiddagen 16. juli ble det klart at Stetten på «sjampanjeglasset» i Operafjellet hadde gått. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!