Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kan ikke drikke boblene

Stettenvinner: Farmasøyt Jorunn Samset tippet riktig dato for når Stetten i Operafjellet gikk. FOTO: John Christian Nygaard

Kan ikke drikke boblene

Stetten gikk og Jorunn Samset tippet riktig dato. Men hun må vente noen måneder før hun får nyte premien. Til gjengjeld blir det da to ting å feire.

Tekst:

Publisert:

Ifølge tradisjonen har ikke sommeren kommet til Svalbard før Stetten på Operafjellet går. 16. juli skjedde det.

Etter noen dager med spekulasjoner og tvilble det åpenbart, selv for det blotteøyet: En tydelig linje med barmark skar seg uavbrutt gjennomhåndtaket på den sjampanjeglassaktigesnøformasjonen utenforLongyearbyen. Fire av 102 innsendere tippet
riktig dato, men Jorunn Samset (34) var desidert først. Flaks, kaller hun det.

– Oi, oi. Det kom overraskende
på! er hennes første reaksjon når Svalbardposten overbringer den gledelige nyheten.

– Den var ren tipping fra min side, men litt hell må man ha, sier Samset, en farmasøyt som til daglig jobber på apoteket i Longyearbyen.

Samset avslører imidlertid at hun gjorde litt research for å få oddsene på sin side. For, med unntak av bisarroåret 2012, da Stetten nesten ikke gikk i det hele tatt, har den røket mellom 12. og 28. juli hvert år siden 2008.

I tillegg til heder og ære, innkasserer 34-åringen fra Måndalen i Romsdal en flaske med gode bobler som gevinst. Men de må ligge og godgjøre seg en stund til.

– Jeg er gravid, så den blir jeg nesten nødt til å spare. Det blir lite sjampanje med det første, men jeg får sprette den en gang etter at poden har kommet ut, sier Samset, som har termin om litt under to måneder.

Se bildet større

Brudd: Om ettermiddagen 16. juli ble det klart at Stetten på «sjampanjeglasset» i Operafjellet hadde gått. FOTO: Geir Barstein

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!