Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kaldest på 20 måneder

November bød på mye klarvær og lite vind. Dermed ble det gode forhold for nordlys og måne. her fra Adventdalen. FOTO: ANDERS FJELLESTAD (ILLUSTRASJON)

Kaldest på 20 måneder

At gradestokken kryper under 20 kuldegrader er nesten blitt en sjeldenhet ved Svalbard lufthavn.

Tekst:

Publisert:

Snittemperaturen for november måned ved Svalbard lufthavn endte på 6,4 kuldegrader. Det er på nivå med gjennomsnittet for de ti siste november-månedene.

Kaldest var det 24. november med 20,4 kuldegrader. Det er ikke ekstraordinært på Spitsbergen, men likevel må vi nesten 20 måneder tilbake i tid for å finne en lavere temperatur ved Svalbard lufthavn. 1. april 2011 var det kaldere, med 24,2 kuldegrader.

Dette betyr at hele vinteren 2011-2012 var varmere enn 20 kuldegrader ute ved flyplassen.

Unis sin målestasjon i Adventdalen, målte 23 kuldegrader som sin laveste temperatur 24. november. I slutten av oktober var det 25 kuldegrader, men før det, må vi også her tilbake til april 2011 for å finne lavere temperaturer.

Faktaboks

Kaldest i november

Svea: -22,5 ºC (24. november)
Svalbard lufthavn: -20,4 ºC (24. november)
Ny-Ålesund: -18,2 ºC (24. november)
Akseløya: -13,1 ºC (9. november)
Hopen: -9,9 ºC (9. november)
Bjørnøya: -8,0 ºC (9. november)

Kilde: yr.no

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!