Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kajakkpadler reddet

Kajakkpadlerne på kullkaia på Hotellneset etter at den kanadiske turisten var plukket opp av fjorden av «Polargirl». FOTO: Elin A. Amundsen

Kajakkpadler reddet

Turistfartøyet «Polargirl» plukket i formiddag opp en kajakkpadler i Adventfjorden som hadde tippet rundt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2010 kl 08:33

– Det var en mann som befant seg på Hotellneset som observerte en person i en singelkajakk gå rundt og at vedkommende ikke klarte å komme seg opp i kajakken uten hjelp, sier vakthavende førstebetjent Per Andreassen hos Sysselmannen.

Personen var ifølge med to andre kajakkpadlere i en dobbelkajakk, men disse var ikke i stand til å hjelpe mannen.

– Jeg var på vei ut i båt for å hjelpe da «Polargirl» kom forbi, satte en lettbåt på havet og fikk reddet mannen opp av havet, sier Per Andreassen.

Mannen som gikk rundt var kanadisk, de to andre spanske turister. De hadde leid kajakkene for å padle seg en liten runde på Adventfjorden i det strålende været. Fjorden lå flat og solen skinte.

Havariet skjedde mellom Hotellneset og Revneset i formiddag. Mannen fikk ødelagt en del fotoutstyr, men var selv i fin form, ifølge førstebetjenten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!