Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kaizers starter i Longyearbyen

Janove Ottesen og resten av Kaizers Orchestra er klare for Polarjazz i februar. FOTO: Paal Audestad

Kaizers starter i Longyearbyen

Rockerne fra Rogaland er klare for en ny norgesturné og starter reisen på Polarjazz i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2011 kl 14:05

Verdens nordligste jazzfestival går i februar av stabelen for 15. gang, og som tidligere er det flere store navn på plakaten.

Starter i nord

Det store trekkplasteret er Kaizers Orchestra som slo gjennom for fullt i 2001 med albumet «Ompa til du dør». Nå er bandmedlemmene klare for en ny norgesturné og starter i Longyearbyen torsdag 2. februar.

Rogalandsrockerne er midt inne i sin trilogiutgivelse «Violeta, Violeta» og er høyaktuelle etter at volum II kom ut sist uke. Den tredje plata i trilogien utgis i november neste år.

Mena og deLillos

Kaizers-konserten spilles i kulturhuset, det samme gjør også Polarjazz-vorspielet. Konsertene fredag og lørdag spilles som tidligere på Polarhotellet. Her blir det også flere kjente artister som deLillos, Maria Mena, Bjelleklang og Christianssand String Swing Ensemble som har vært i byen flere ganger tidligere. 

Bård Watn og jazzbandet The Real Thing er andre artister under Polarjazz 2012. Festivalen starter onsdag 1. februar og avsluttes 5. februar med konsert i Svalbard kirke. 

Hele programmet finner du på festivalens nettsider.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!