Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kaizers starter i Longyearbyen

Janove Ottesen og resten av Kaizers Orchestra er klare for Polarjazz i februar. FOTO: Paal Audestad

Kaizers starter i Longyearbyen

Rockerne fra Rogaland er klare for en ny norgesturné og starter reisen på Polarjazz i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2011 kl 14:05

Verdens nordligste jazzfestival går i februar av stabelen for 15. gang, og som tidligere er det flere store navn på plakaten.

Starter i nord

Det store trekkplasteret er Kaizers Orchestra som slo gjennom for fullt i 2001 med albumet «Ompa til du dør». Nå er bandmedlemmene klare for en ny norgesturné og starter i Longyearbyen torsdag 2. februar.

Rogalandsrockerne er midt inne i sin trilogiutgivelse «Violeta, Violeta» og er høyaktuelle etter at volum II kom ut sist uke. Den tredje plata i trilogien utgis i november neste år.

Mena og deLillos

Kaizers-konserten spilles i kulturhuset, det samme gjør også Polarjazz-vorspielet. Konsertene fredag og lørdag spilles som tidligere på Polarhotellet. Her blir det også flere kjente artister som deLillos, Maria Mena, Bjelleklang og Christianssand String Swing Ensemble som har vært i byen flere ganger tidligere. 

Bård Watn og jazzbandet The Real Thing er andre artister under Polarjazz 2012. Festivalen starter onsdag 1. februar og avsluttes 5. februar med konsert i Svalbard kirke. 

Hele programmet finner du på festivalens nettsider.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!