Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kabeltraseen er klargjort

Alt ligger til rette for fiberkabel neste år, forteller prosjektleder Helge Stranden i Uninett AS. FOTO: Christopher Engås

Kabeltraseen er klargjort

Traseen som fiberkabelen skal følge fra Longyearbyen til Ny-Ålesund er klar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:20

De siste ukene har selskapet Fugro Offshore Survey scannet havbunnen og funnet ruta som kabelen skal gå. Kabelen skal brukes i geodesi-stasjonen som skal bygges der av Kartverket, og skal etter planen legges neste sommer.

– Havbunnen er veldig kupert på enkelte steder, og det skapte noen utfordringer, sier prosjektleder Helge Stranden i Uninett AS.

For noen dager siden arbeidet selskapet Sea Works med å boWWre «tuneller» fra land og ut på 20 meters dyp på Hotellneset. Kablene skal føres i land gjennom disse hullene når de legges til neste år.

I andre enden var planen at kabelen skulle føres i land på nordsiden av Brandalspynten. Men under de øverste løsmassene støtte de på en mengde store steiner, og borekrona brakk.

Dermed ble kabelen besluttet tatt i land på sørøstsiden av Brandalspynten hvor det er mer sandholdig grunn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!