Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kabeltraseen er klargjort

Alt ligger til rette for fiberkabel neste år, forteller prosjektleder Helge Stranden i Uninett AS. FOTO: Christopher Engås

Kabeltraseen er klargjort

Traseen som fiberkabelen skal følge fra Longyearbyen til Ny-Ålesund er klar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:20

De siste ukene har selskapet Fugro Offshore Survey scannet havbunnen og funnet ruta som kabelen skal gå. Kabelen skal brukes i geodesi-stasjonen som skal bygges der av Kartverket, og skal etter planen legges neste sommer.

– Havbunnen er veldig kupert på enkelte steder, og det skapte noen utfordringer, sier prosjektleder Helge Stranden i Uninett AS.

For noen dager siden arbeidet selskapet Sea Works med å boWWre «tuneller» fra land og ut på 20 meters dyp på Hotellneset. Kablene skal føres i land gjennom disse hullene når de legges til neste år.

I andre enden var planen at kabelen skulle føres i land på nordsiden av Brandalspynten. Men under de øverste løsmassene støtte de på en mengde store steiner, og borekrona brakk.

Dermed ble kabelen besluttet tatt i land på sørøstsiden av Brandalspynten hvor det er mer sandholdig grunn.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!