Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Justerer tilbudet

 

Justerer tilbudet

SAS går inn og ser på ruteplanen for høysesongene etter at Norwegian bestemte seg for å ikke fly til Svalbard neste sommer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Etter at Norwegian for noen dager siden meldte at de ikke vil operere til sommeren, så ser vi nå mer detaljert på mulighetene for å justere opp rutetilbudet fra SAS i flere perioder i forhold til det som ligger ute for salg i dag, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS til Svalbardposten.
VGNett skriver mandag at SAS kommer til å sette inn mellom to og tre daglige flyvninger til Svalbard neste sommer. Det er omtrent det samme antallet daglige flyvninger SAS hadde til Svalbard under høsyesongen i år.

Norwegian flyr ikke
I forrige uke ble det klart at Norwegian ikke kommer til å fly til Svalbard neste sommer. SAS hadde laget ruteprogram for sommersesongen basert på at Norwegian skulle fly, og hadde gått ned på antall daglige flyvninger. I år fløy Norwegian til Svalbard fra Oslo to ganger i uka fra mars til august.
– Vi justerte ned antall avganger på grunn av Norwegian. Nå må vi justere opp prorammet i forhold til det vi hadde planlagt for en uke siden, sier Johansen.
SAS ser nå på ruteplanen måned for måned, og kommer til å se på både cruisebåtanløp, hotellbooking og billettsalget så langt før de legger de endelige planene. Dette kan bety at antallet avganger kan variere fra måned til måned gjennom høysesongen.

Spesielle utfordringer
– Dette gir helt spesielle utfordringer i planleggingsfasen, og griper inn i ruteprogrammet for andre destinasjoner, sier Johansen.
Han fokuserer på at SAS vil komme med et tilbud som er tilpasset etterspørselen på Svalbard. Dersom salget i perioder er stort vil selskapet ha mulighet til å øke kapasiteten, om de får vite om det i god nok tid i forveien. I september opplevde flyreisende fra Svalbard at det var fulle seter på alle fly av øya i ti dager i strekk.

- Svalbard betyr mye
– Svalbard betyr mye for SAS, og Svalbard er avhengig av et stabilt flyrutetilbud, sier Johansen.
Han legger likevel vekt på at SAS hverken kan eller vil fly med tap på strekningen.
I løpet av de neste to ukene vil SAS ha klart et nytt ruteprogram for sommersesongen 2009. Det er allerede klart at SAS vil sette opp ett ekstra nattfly i uka fra juni til september for å betjene passasjerene som skal ta Spitsbergen Travel sin nye båttur.

Les også:
Slutter å fly til Svalbard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!