Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Justad går inn som sjef

Annette Malm Justad går inn som arbeidende styreleder i Store Norske når Per Andersson slutter 3. desember. FOTO: Anders Fjellestad

Justad går inn som sjef

Annette Malm Justad går inn som arbeidende styreleder i Store Norske. Spørsmålet om ny direktør er ennå ikke avklart.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.11.2014 kl 11:10

Justad går inn i rollen fra 3. desember, når administrerende direktør, Per Andersson slutter i kullselskapet.

– Vi har valgt å ikke haste for å få på plass en ny direktør til 31. desember, i en situasjon hvor vi er midt i en omstruktureringsfase. Det er viktig å ha kontinuitet i denne perioden, og da tar jeg stafettpinnen, sier Justad til Svalbardposten.

Lett lenge
Store Norske har lenge jobbet med å finne ny direktør etter at Andersson i juni sa opp jobben. Andersson har seks måneders oppsigelsestid, og reiser på slutt fra Svalbard i begynnelsen av desember for å ta ut opparbeidet ferie.
I mellomtiden fortsetter arbeidet med å finne arvtakeren hans.

– Vi vil ha den som er best egnet, vi har hatt noen kandidater som vi har arbeidet med, og vi har noen kandidater som vi arbeider med, sier Justad, som kommer til å være mye i Longyearbyen og Svea framover.

LES OGSÅ: Vil ikke miste kolleger

Kullkrise
Tirsdag ble forslaget fra ledelsen om å kutte 100 stillinger og ta ned driften gjort kjent. Forslaget blir behandlet på et ekstraordinært styremøte mandag ettermiddag, og styrelederen mener det er viktig å ikke skape mer usikkerhet enn nødvendig.

– Vedtaket mandag er en del i en større plan. Vi er ikke mål, men det er en veldig, veldig viktig brikke, sier hun og legger til:

– Ikke minst er det viktig fordi det berører mange ansatte.

Avgjørelsen om å overta lederrollen i en mellomfase til en løsning er avklart, er viktig for kontinuiteten, mener selskapet.

LES OGSÅ: – Vær stolte

Enormt underskudd
Store Norske hadde etter tredje kvartal et underskudd på 225 millioner kroner, og underskuddet vokser for hver dag. Kullprisene ligger mer enn ti dollar under det selskapet trenger for å drive i balanse, og det har blitt stor usikkerhet i lokalsamfunnet.

– Det er ganske intens jobb for oss nå over og inn i nyåret for å få på plass et forslag som styret kan stile seg bak, og som bank og eiere kan ta stilling til, sier hun.

Samtidig fortsetter arbeidet med å finn ny direktør. Styrelederen berefter at det også vurderes kandidater fra blant annet Sverige.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!