Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jul og alkohol mest populært

Robert Johansens planer om å starte mikrobryggeri på Svalbard falt i god jord. Han venter fremdeles på svar på søknaden om å få brygge øl på øygruppa. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Jul og alkohol mest populært

Svalbardpostens lesere var mest interessert i å fortelle hvor mange ganger de har feiret jul på Svalbard. Minst interessert var de i Lompensenterets nye farger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2011 kl 08:00

Hver uke i året som gikk stilte Svalbardposten et spørsmål på nettsidene. Best respons fikk det siste spørsmålet i år, hvor vi spurte hvor mange ganger leserne har feiret jul på Svalbard. Av de 732 personene som stemte svarte 17 prosent at de har feiret jul på øygruppa ti ganger eller flere, 14 prosent har feiret jul her fem til ti ganger, mens 32 prosent har feiret jul her en til fem ganger. 36 prosent har aldri feiret jul på Svalbard.

Se alle nettspørsmålene her!

Alkohol interesserer

Bortsett fra julefeiring var alkohol et populært tema. Flertallet mente at Svalbard bør få eget øl, at flyplassen bør få skjenkebevilling, at kulturhuset ikke burde få skjenkebevilling og at Nordpolet ikke burde få egen inngang og kasse. På disse spørsmålene fikk vi mellom 717 og 636 svar.

Lite fargeinteresse

Minst interesse var det for Lompensenteret som i sommer ble kledd i nye farger. Bare 275 stemmer kom inn på dette spørsmålet. 51 prosent av de som lot sin stemme høre, mente at senteret ikke ble finere i ny drakt.

Kulturspørsmål fikk heller ikke stor respons. Vi fikk 320 svar på hva leserne gledet seg mest til av bluesfestivalen, kunstpause og kulturhusåpningen. 53 prosent så mest frem til blå toner.

 

Last ned vedlegg

Meningsmaling.pdf

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!