Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jul og alkohol mest populært

Robert Johansens planer om å starte mikrobryggeri på Svalbard falt i god jord. Han venter fremdeles på svar på søknaden om å få brygge øl på øygruppa. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Jul og alkohol mest populært

Svalbardpostens lesere var mest interessert i å fortelle hvor mange ganger de har feiret jul på Svalbard. Minst interessert var de i Lompensenterets nye farger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.01.2011 kl 08:00

Hver uke i året som gikk stilte Svalbardposten et spørsmål på nettsidene. Best respons fikk det siste spørsmålet i år, hvor vi spurte hvor mange ganger leserne har feiret jul på Svalbard. Av de 732 personene som stemte svarte 17 prosent at de har feiret jul på øygruppa ti ganger eller flere, 14 prosent har feiret jul her fem til ti ganger, mens 32 prosent har feiret jul her en til fem ganger. 36 prosent har aldri feiret jul på Svalbard.

Se alle nettspørsmålene her!

Alkohol interesserer

Bortsett fra julefeiring var alkohol et populært tema. Flertallet mente at Svalbard bør få eget øl, at flyplassen bør få skjenkebevilling, at kulturhuset ikke burde få skjenkebevilling og at Nordpolet ikke burde få egen inngang og kasse. På disse spørsmålene fikk vi mellom 717 og 636 svar.

Lite fargeinteresse

Minst interesse var det for Lompensenteret som i sommer ble kledd i nye farger. Bare 275 stemmer kom inn på dette spørsmålet. 51 prosent av de som lot sin stemme høre, mente at senteret ikke ble finere i ny drakt.

Kulturspørsmål fikk heller ikke stor respons. Vi fikk 320 svar på hva leserne gledet seg mest til av bluesfestivalen, kunstpause og kulturhusåpningen. 53 prosent så mest frem til blå toner.

 

Last ned vedlegg

Meningsmaling.pdf

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!