Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jul i Blåfjell

Alle de 90 elevene fra første til fjerde trinn deltar i oppsetningen. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Jul i Blåfjell

Elevene ved Longyearbyen skole har gjenskapt universet fra den populære tv-serien Jul i Blåfjell.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Nå er den blå timen over, og nå må vi forte oss så vi rekker å komme ut av Blåfjell før det lukker seg, sier Anne Jahren, som er lærer ved Longyearbyen skole, etter at forestillingen er over.
I én time har de eldste elevene ved skolen fått underholdning av de yngste, som har spilt sin versjon av Jul i Blåfjell.

Se bilder fra forestillingen her!

90 elever
– Vi begynte å øve i slutten av oktober, og det som har tatt mest tid er å få plassert alle på scenen, sier musikklærer ved Longyearbyen skole, Eli Meling.
Hun forteller at de 90 elevene har vært delt inn i ulike grupper de selv kunne velge. Noen har jobbet med kulissene, andre med sang og dans, og andre igjen med replikker.

Plukket replikker
Med i forestillingen er 15 sanger fra den popuære tv-serien Jul i Blåfjell som går som adventsserie på NRK i år. Første gang den ble vist var i 1999.
– Vi har plukket de sangene vi følte ga en handling og har også plukket replikker helt fritt fra boka og dvd-en. Vi måtte lage en kortversjon, når vi skulle få plass til 24 episoder på én time, sier Meling.

Flere forestillinger
Fredag i forrige uke var første gang elevene viste oppsetningen for et publikum, da barnehagenes femåringer var på besøk. Tirsdag denne uka ble stykket vist for resten av skolen, og tirsdag kveld fikk foreldrene muligheten til å få et lite glimt inn i Blåfjell.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!