Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas er i ferd med å redigere saken hun har skrevet til siste utgave av Svalbardposten. FOTO: Eirik Palm

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas har hatt Operasjon Dagsverk hos oss i Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

I løpet av dagen har hun vært omkring i Longyearbyen og intervjuet andre elever som har jobbet til inntekt for Amnesty International.

Lusie kom til Longyearbyen i august 2010, og som mange andre var familiens plan å være her ett års tid. Årene har gått fort, og nå går hun i førsteklassen på videregående..

– Hva jeg liker best med Svalbard? Kansje alle turmulighetene og kulturlivet som er her, sier 16-åringen som selv driver med svømming og spiller piano og fiolin i kulturskolen.

– Fele har jeg spilt siden starten i barneskolen, det er jo et Røros-instrument. Piano begynte jeg med da vi flyttet opp hit, forteller Lusie som har pappa i Telenor og mamma i Polarflokken barnehage. Sammen med familien har det blitt mange fine turer omkring på Svalbard og til hyttene som Telenor disponerer.

– OD er en veldig fin mulighet til å få prøvd seg litt i arbeidslivet. Jeg valgte avis fordi jeg liker å skrive, og hadde håpet at jeg fikk lov til det, sier hun.

Og det fikk hun. Resultatet er en helside i dagens avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!