Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas er i ferd med å redigere saken hun har skrevet til siste utgave av Svalbardposten. FOTO: Eirik Palm

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas har hatt Operasjon Dagsverk hos oss i Svalbardposten.

I løpet av dagen har hun vært omkring i Longyearbyen og intervjuet andre elever som har jobbet til inntekt for Amnesty International.

Lusie kom til Longyearbyen i august 2010, og som mange andre var familiens plan å være her ett års tid. Årene har gått fort, og nå går hun i førsteklassen på videregående..

– Hva jeg liker best med Svalbard? Kansje alle turmulighetene og kulturlivet som er her, sier 16-åringen som selv driver med svømming og spiller piano og fiolin i kulturskolen.

– Fele har jeg spilt siden starten i barneskolen, det er jo et Røros-instrument. Piano begynte jeg med da vi flyttet opp hit, forteller Lusie som har pappa i Telenor og mamma i Polarflokken barnehage. Sammen med familien har det blitt mange fine turer omkring på Svalbard og til hyttene som Telenor disponerer.

– OD er en veldig fin mulighet til å få prøvd seg litt i arbeidslivet. Jeg valgte avis fordi jeg liker å skrive, og hadde håpet at jeg fikk lov til det, sier hun.

Og det fikk hun. Resultatet er en helside i dagens avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!