Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas er i ferd med å redigere saken hun har skrevet til siste utgave av Svalbardposten. FOTO: Eirik Palm

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas har hatt Operasjon Dagsverk hos oss i Svalbardposten.

Tekst:

Publisert:

I løpet av dagen har hun vært omkring i Longyearbyen og intervjuet andre elever som har jobbet til inntekt for Amnesty International.

Lusie kom til Longyearbyen i august 2010, og som mange andre var familiens plan å være her ett års tid. Årene har gått fort, og nå går hun i førsteklassen på videregående..

– Hva jeg liker best med Svalbard? Kansje alle turmulighetene og kulturlivet som er her, sier 16-åringen som selv driver med svømming og spiller piano og fiolin i kulturskolen.

– Fele har jeg spilt siden starten i barneskolen, det er jo et Røros-instrument. Piano begynte jeg med da vi flyttet opp hit, forteller Lusie som har pappa i Telenor og mamma i Polarflokken barnehage. Sammen med familien har det blitt mange fine turer omkring på Svalbard og til hyttene som Telenor disponerer.

– OD er en veldig fin mulighet til å få prøvd seg litt i arbeidslivet. Jeg valgte avis fordi jeg liker å skrive, og hadde håpet at jeg fikk lov til det, sier hun.

Og det fikk hun. Resultatet er en helside i dagens avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!