Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas er i ferd med å redigere saken hun har skrevet til siste utgave av Svalbardposten. FOTO: Eirik Palm

Journalist for en dag

Lusie Frostvoll Kuraas har hatt Operasjon Dagsverk hos oss i Svalbardposten.

I løpet av dagen har hun vært omkring i Longyearbyen og intervjuet andre elever som har jobbet til inntekt for Amnesty International.

Lusie kom til Longyearbyen i august 2010, og som mange andre var familiens plan å være her ett års tid. Årene har gått fort, og nå går hun i førsteklassen på videregående..

– Hva jeg liker best med Svalbard? Kansje alle turmulighetene og kulturlivet som er her, sier 16-åringen som selv driver med svømming og spiller piano og fiolin i kulturskolen.

– Fele har jeg spilt siden starten i barneskolen, det er jo et Røros-instrument. Piano begynte jeg med da vi flyttet opp hit, forteller Lusie som har pappa i Telenor og mamma i Polarflokken barnehage. Sammen med familien har det blitt mange fine turer omkring på Svalbard og til hyttene som Telenor disponerer.

– OD er en veldig fin mulighet til å få prøvd seg litt i arbeidslivet. Jeg valgte avis fordi jeg liker å skrive, og hadde håpet at jeg fikk lov til det, sier hun.

Og det fikk hun. Resultatet er en helside i dagens avis.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!