Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

- Johaug går for å vinne

Therese Johaug er et av de største navnene som stiller til start på Svalbard Skimaraton, og hun legger lista høyt. Her avbildet i aksjon under ski-VM i Oslo 2011. FOTO: Oskar Karlin / Creative Commons / FLICKR

- Johaug går for å vinne

Rekordmange toppløpere deltar.

Tekst:

Publisert:

Minst 17 topputøvere er å finne på deltakerlista i årets renn, inkludert navn som Øystein «Pølsa» Pettersen, Eldar Rønning, Anders Aukland og Niklas Dyrhaug.

Velkjente og høyt dekorerte Thomas Alsgaard (43), med fem OL-gull og seks VM-gull, sier han nå får oppfylt et gammelt ønske.

– Jeg har lenge hatt en drøm om å gå Svalbard Skimaraton. Det er noe med naturen og hele opplegget rundt. Å kunne gå et renn på den tida av året, i slike omgivelser, er helt fantastisk, sier Alsgaard.

Han forteller at det er først i år at muligheten bød seg.

– Jeg har ikke hatt tid tidligere. Når sesongen er over, er det alltid så mye annet som må tas igjen, forteller Alsgaard, en av de største norske skiløperne gjennom tidene.

– Kosetur

Men når startskuddet går, er ikke målsetningen blodsmak i munnen og snørr i barten.

– Jeg legger ikke lista så høyt. Jeg skal gå en fin tur og kose meg, sier han.

På kvinnesiden legger fjorårsvinneren Celine Brun-Lie (27) ut på de 42 kilometerne fra Todalen, men i år får hun skarp konkurranse av Therese Johaug og Marthe Kristoffersen.

– Jeg tror det blir ganske umulig å slå de, men jeg tror det likevel blir en stor opplevelse. Det var helt fantastisk i fjor, sier Brun-Lie.

Det har ikke lyktes Svalbardposten å komme i kontakt med Johaug, men ifølge Helle Myhrvang Jakobsen – daglig leder i Svalbard Turn som arrangerer skiløpet – legger hun lista høyt.

– Jeg har snakket med av sponsorne hennes, og de sier hun går for å vinne.

Unik atmosfære

Celine Brun-Line forteller at atmosfæren er en helt annen enn den du finner i «vanlige» renn.

– Det er omgivelser du ikke er vant til, med snøskutere som kjører rundt og passer på at det ikke kommer isbjørn. Det er veldig laidback, koselig og bare god stemning, sier hun. Det er mange i elitemiljøet som har hatt lyst til å ta turen oppover de siste åra, sier 27-åringen.

– De har ofte snakket om det, og jeg tror Svalbard Turn har gjort en kjempeinnsats for å få folk opp. Jeg har sett lista og det er en kjempegjeng. Jeg tror det blir enda morsommere enn i fjor, forteller hun, og utelukker ikke at det blir skarp kniving i tet.

– Det er jo snakk om konkurransemennesker. De greier ikke helt å legge det fra seg, og det er nok noen som har veldig lyst til å gå fort.

Se bildet større

Fjorårsvinner Celine Brun-Lie tror det blir vanskeligere å hevde seg i løypa på lørdag. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Se bildet større

Eldar Rønning under vinnerrennet i fjor, men greier han å hevde seg mot de store navnene i år? FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Årets toppløpere

Thomas Alsgaard
Øystein (Pølsa) Pettersen
Andreas Nygaard
Anders Aukland
Therese Johaug
Celine Brun-Lie
Marthe Kristoffersen
Eldar Rønning
Johan Kjølstad
Niklas Dyrhaug
Didrik Tønseth
Kjetil Hagtvedt Dammen
Christoffer Callesen
Stian Hoelgaard
Espen Udjus Frorud
Pål Trøan Aune
Erlend Bjøntegaard

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!