Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jobber videre med nytt kulturhus

Alf Seltveit jobber fortsatt med å finne en løsning på et nytt kulturhus. FOTO: Birger Amundsen

Jobber videre med nytt kulturhus

Til tross for høylytte protester og kampanjen «La Huset leve» går planleggingen av nytt allaktivitetshus sin gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Mandag kommer fire entreprenører med hvert sitt anbud til et nytt allaktivitetshus i sentrum. Kultursjef Alf Seltveit håper å ha valgt ut det beste tilbudet i løpet av en uke fra anbudet kommer inn.
– Hvis det er politisk vilje til å bygge et nytt kulturhus blir det byggestart til høsten. Saken skal behandles av Lokalstyret i februar, og resultatet vil nok avhenge av kostnadene, sier Seltveit.
Han er overrasket over motstanden som det nye kulturhuset har møtt i Longyearbyen.
– I andre lokalsamfunn er det ofte stort engasjement motsatt vei, og det er gjerne politikerne som har problemer med å holde igjen når folk ønsker seg oppgraderte kulturanlegg, sier han.

Tas seriøst
I fjor sommer og høst pågikk det en underskriftskampanje som det flere ganger er blitt vist til i leserbrev i Svalbardposten. Listene lå ute på flere offentlige steder i Longyearbyen, og samlet inn til sammen 619 underskrifter mot bygging av nytt kulturhus.
«Longyearbyen trenger nytt kraftverk, nytt kaianlegg og bedre veier. Dette er mye viktigere for vår felles fremtid og velstand enn et dyrt kulturbygg», var noe av det som stod på arkene folk har skrevet under på.
Etter å ha gått gjennom listene, har Svalbardposten merket seg at noen navn står oppført flere ganger, at noen underskrifter er uleselige, og at noen tilhører barn.
Lokalstyreleder Kjell Mork (Ap) sier de uansett må ta kampanjen seriøst.
– Man er dum hvis man ikke har en underskriftskampanje, der rundt 600 har skrevet under, med seg i bakhodet når man skal avgjøre en slik sak. Kampanjen viser at det er noen som mener noe, sier Mork.

Huset må utredes
– På hvilken måte vil dere ta hensyn til disse underskriftene?
– Vi må utrede Huset som alternativ skikkelig så vi får noen kostnader å forholde oss til. Når vi også får anbudene for det nye prosjektet har vi et grunnlag for å gå videre med diskusjonen, sier Mork.
Eystein Markusson fra Tverrpolitisk Fellesliste har i en interpellasjon til Lokalstyret 29. januar bedt om at kostnadene ved Huset utredes. Både Mork og Seltveit er positive til en slik utredning.
– Politikerne må ta opp om de ønsker å legge penger i å utrede Huset, og det er mye som tyder på at de vil det. Det trenger ikke bli den store utredningen, men vi må beregne byggeprisene på gammelt anlegg versus nybygg, sier Seltveit, som også er enig i at debatten blir mer realistisk når tallene kommer på bordet.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!