Jobber med veiutbedring

– Vi vet at veien er dårlig, sier driftsingeniør Einar Olsen ved Enhet for tekniske tjenester.

Publisert
Transportmedarbeider Viktoria Steensen henter og kjører ut sjøvann som sprøytes utover veien.
Veien vannes med saltvann for at massen skal binde seg sammen.

LNS Spitsbergen AS er godt i gang med utbedring av veien mellom Longyearbyen og Gruve 7, et arbeid som utføres for Longyearbyen lokalstyre.

– Veien har på enkelte steder blitt så dårlig at det ikke lenger er noe masse å kjøre på, og det er selvfølgelig ubehagelig for kullbilene, men også for de som har hytte innover dalen og turisttrafikken, sier driftsingeniør Einar Olsen ved Enhet for tekniske tjenester i Longyearbyen lokalstyre. Han understreker at veien skal være kjørbar.

– Veldig dyrt
Det tas nå opp veigrus og masse som har blitt brøytet ut i kantene, som igjen legges tilbake på veien. Deretter høvles det ned og vannes med sjøvann, slik at massen skal få til å binde seg sammen. I tillegg blir det lagt på helt ny veigrus enkelte steder på strekningen.

– Vi må få opp veigrus fra fastlandet, noe som er veldig dyrt. Derfor prøver vi å bruke mye av det som allerede ligger i veikanten, sier Olsen, og opplyser at veien har et årlig budsjett på 800.000 kroner.

Håper veien blir bra
Han forteller videre at planleggingen av arbeidet begynte for omtrent en måned siden, men at det har tatt lenger tid enn ventet, fordi veien var så dårlig etter vinteren. Vedlikeholdsarbeidet ble startet helt innerst i dalen i forrige uke, og man håper å få gjort unna de verste stedene i løpet av neste uke.

– I første omgang tar vi de verste stedene, så gjør vi opp status etter sommeren, og ser hvordan det har fungert. Med et budsjett på 800.000 kroner får vi ikke lagt på ny grus langs hele veien, men vi håper den vil bli bra, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS