Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jobber med veiutbedring

Maskinfører Tom Mortensen utfører det møysommelige arbeidet med å høvle veien mellom Longyearbyen og Gruve 7. Vedlikeholdsarbeidet av veien er nå godt i gang. FOTO: John Christian Nygaard

Jobber med veiutbedring

– Vi vet at veien er dårlig, sier driftsingeniør Einar Olsen ved Enhet for tekniske tjenester.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2015 kl 08:57

LNS Spitsbergen AS er godt i gang med utbedring av veien mellom Longyearbyen og Gruve 7, et arbeid som utføres for Longyearbyen lokalstyre.

– Veien har på enkelte steder blitt så dårlig at det ikke lenger er noe masse å kjøre på, og det er selvfølgelig ubehagelig for kullbilene, men også for de som har hytte innover dalen og turisttrafikken, sier driftsingeniør Einar Olsen ved Enhet for tekniske tjenester i Longyearbyen lokalstyre. Han understreker at veien skal være kjørbar.

– Veldig dyrt
Det tas nå opp veigrus og masse som har blitt brøytet ut i kantene, som igjen legges tilbake på veien. Deretter høvles det ned og vannes med sjøvann, slik at massen skal få til å binde seg sammen. I tillegg blir det lagt på helt ny veigrus enkelte steder på strekningen.

– Vi må få opp veigrus fra fastlandet, noe som er veldig dyrt. Derfor prøver vi å bruke mye av det som allerede ligger i veikanten, sier Olsen, og opplyser at veien har et årlig budsjett på 800.000 kroner.

Håper veien blir bra
Han forteller videre at planleggingen av arbeidet begynte for omtrent en måned siden, men at det har tatt lenger tid enn ventet, fordi veien var så dårlig etter vinteren. Vedlikeholdsarbeidet ble startet helt innerst i dalen i forrige uke, og man håper å få gjort unna de verste stedene i løpet av neste uke.

– I første omgang tar vi de verste stedene, så gjør vi opp status etter sommeren, og ser hvordan det har fungert. Med et budsjett på 800.000 kroner får vi ikke lagt på ny grus langs hele veien, men vi håper den vil bli bra, sier Olsen.

Nøkkelord

Se bildet større

Transportmedarbeider Viktoria Steensen henter og kjører ut sjøvann som sprøytes utover veien. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Veien vannes med saltvann for at massen skal binde seg sammen. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!