Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jobber med veiutbedring

Maskinfører Tom Mortensen utfører det møysommelige arbeidet med å høvle veien mellom Longyearbyen og Gruve 7. Vedlikeholdsarbeidet av veien er nå godt i gang. FOTO: John Christian Nygaard

Jobber med veiutbedring

– Vi vet at veien er dårlig, sier driftsingeniør Einar Olsen ved Enhet for tekniske tjenester.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.07.2015 kl 08:57

LNS Spitsbergen AS er godt i gang med utbedring av veien mellom Longyearbyen og Gruve 7, et arbeid som utføres for Longyearbyen lokalstyre.

– Veien har på enkelte steder blitt så dårlig at det ikke lenger er noe masse å kjøre på, og det er selvfølgelig ubehagelig for kullbilene, men også for de som har hytte innover dalen og turisttrafikken, sier driftsingeniør Einar Olsen ved Enhet for tekniske tjenester i Longyearbyen lokalstyre. Han understreker at veien skal være kjørbar.

– Veldig dyrt
Det tas nå opp veigrus og masse som har blitt brøytet ut i kantene, som igjen legges tilbake på veien. Deretter høvles det ned og vannes med sjøvann, slik at massen skal få til å binde seg sammen. I tillegg blir det lagt på helt ny veigrus enkelte steder på strekningen.

– Vi må få opp veigrus fra fastlandet, noe som er veldig dyrt. Derfor prøver vi å bruke mye av det som allerede ligger i veikanten, sier Olsen, og opplyser at veien har et årlig budsjett på 800.000 kroner.

Håper veien blir bra
Han forteller videre at planleggingen av arbeidet begynte for omtrent en måned siden, men at det har tatt lenger tid enn ventet, fordi veien var så dårlig etter vinteren. Vedlikeholdsarbeidet ble startet helt innerst i dalen i forrige uke, og man håper å få gjort unna de verste stedene i løpet av neste uke.

– I første omgang tar vi de verste stedene, så gjør vi opp status etter sommeren, og ser hvordan det har fungert. Med et budsjett på 800.000 kroner får vi ikke lagt på ny grus langs hele veien, men vi håper den vil bli bra, sier Olsen.

Nøkkelord

Se bildet større

Transportmedarbeider Viktoria Steensen henter og kjører ut sjøvann som sprøytes utover veien. FOTO: John Christian Nygaard

Se bildet større

Veien vannes med saltvann for at massen skal binde seg sammen. FOTO: John Christian Nygaard

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!