Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jobber med flere løsninger

 

Jobber med flere løsninger

Store Norske har ikke bestemt seg for hvordan transportløsningen blir i Svea. Likevel søker de etter folk til transport og drift av vei og flyplass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.06.2011 kl 10:00

I forrige uke gikk selskapet ut og søkte etter medarbeidere for transport og vedlikehold i Svea. Stillingen som leder for transporttjenester ble utlyst for flere uker siden. Ifølge administrerende direktør i Store Norske, Bjørn Arnestad, utelukker ikke det at en underleverandør kan komme på banen.

– Vi har ikke tatt noen avgjørelse, men jobber videre med prosessen og med flere alternativer, sier han.

Med buksa nede

Store Norske har sagt opp kontrakten med LNS Spitsbergen (LNSS) om lasting, kullkjøring og veivedlikehold i Svea fra 1. september. Årsaken er korrupsjons­siktelsen mot den tidligere ledelsen i LNS-konsernet og LNS-ledelsens avvisning av tilbudet fra Store Norske om å overta LNSS.

Nå er transportløsningen ute på anbud, samtidig som Store Norske jobber med å sikre seg nødvendig kompetanse. Tidspress er hovedårsaken til at selskapet fortsatt opererer med flere alternativer.

– Vi vil sikre oss at vi ikke står med buksa nede, og vil se hva vi har. Det viktigste er at de ansatte i Svea gjør en god jobb, og at vi ønsker å beholde den kompetansen, sier Arnestad.

På årsbasis trengs det 40-45 personer til transport og vedlikehold i Svea, og i skipingssesongen opp mot 75.

Kabalen må gå opp

Svalbardposten har tidligere skrevet at Store Norske har sendt ut brev til alle ansatte i LNSS i Svea med jobbtilbud. Fristen for å svare var 5. juni. Arnestad vil ikke si hvor mange som er interessert. Han vil heller ikke svare på om grunnen til at de nå søker etter folk er liten interesse blant LNSS-ansatte.

– De som jobber i Svea er uansett garantert jobb, enten hos oss eller en underleverandør. Men vi vet ikke om alle vil undertegne på det. Derfor må vi sikre oss at vi har nok folk til å få kabalen til å gå opp, sier Arnestad.

En annen usikkerhetsfaktor er hvordan Store Norske skal sikre seg nødvendige maskiner til driften i Svea når kontrakten med LNSS går ut. Dette vil Arnestad heller ikke kommentere.

– Det er ikke noe tema jeg kan diskutere med Svalbardposten nå, sier han.

Arnestad håper Store Norske har tatt en avgjørelse om transportløsningen i løpet av juni.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!