Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Jeg tror ikke på dødskreftene eller hat, vold, terror og krig

Sammen med sokneprest Leif Magne Helgesen minnet konfirmantene Carl Martin Ianssen og Emma Grønseth terrorofrene i Paris. FOTO: Svein Berg

Minnet terrorofrene med blått, rødt og hvitt:

– Jeg tror ikke på dødskreftene eller hat, vold, terror og krig

Ett minutts stillhet i Svalbard kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.11.2015 kl 17:12

De blodige terrorangrepene i Paris satte sitt preg på søndagens gudstjeneste «Den blå time» i Svalbard kirke, en del av det flere dager lange arrangementet Kunstpausen 2015.

–– Alterpartiet var kledd i blått lys. Sammen med røde roser og hvite lys, var det et sterkt symbol som solidaritetshandling for det som skjedde i Frankrike, sier sokneprest Leif Magne Helgesen til Svalbardposten.

Minst 129 personer ble fredag kveld drept i sju koordinerte angrep i den franske hovedstaden. Over 300 ble skadd, derav nesten 100 alvorlig, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Terrororganisasjonen IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, som inkluderte selvmordsbombere, skyting med automatvåpen og gisseltaking. Blant annet ble 89 personer massakrert da terroristene åpnet ild mot publikum under en konsert i konserthuset Bataclan.

Terroren pågikk i flere timer før politiet fikk kontroll over det som var minst sju gjerningspersoner.

– Under forbønnen ble det bedt for dem som har mistet sine kjære. Det ble pekt på dødskreftene som rører seg, samtidig som vi bad for livet som trues av det onde. I tillegg reiste alle seg og holdt ett minutts stillhet i respekt for de etterlatte, og i bønn om fred. Det var også lystenning mens Hans Gunnar Skreslett spilte «O bli hos meg» på trompet, akkompagnert av Jovna Zackarias Dunfjell på orgel, sier Helgesen.

To av konfirmantene – Carl Martin og Emma – bidro med tekstlesing: «La ikke det onde overvinne deg, men overvinn det onde med det gode!».

I prekenen tok Helgesen avstand fra dødskreftene.

– Tross alt tror jeg fremdeles på menneskene. Jeg tror på at vi som mennesker ved Guds hjelp kan gjøre jorden til et bedre sted å leve. Jeg tror ikke på dødskreftene. Jeg tror ikke på hat, vold, terror og krig. Jeg tror på livskreftene. Jeg tror på Gud som skaper og oss mennesker som medskapere, sa han.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!