Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Jeg kjenner kjærlighet

Moa-Maria Kero lovpriser sine hjelpere. FOTO: Arkivfoto: Carina Ingeborg Tangeraas

– Jeg kjenner kjærlighet

I ei svært vanskelig tid kjenner Moa-Maria Kero en god og tydelig varme og medmenneskelighet fra Longyearbyen.

– Det er helt utrolig at hele Longyearbyen holder rundt oss og hjelper oss slik de har gjort. Jeg kjenner en utrolig sterk følelse av kjærlighet, og at vi har hele byen med oss, sier Moa-Marie Kero.

Reiste ned

Etter at samboeren havnet i et vindhull med snøskuter 30. mars (se detaljer i egen sak), måtte Kero områ seg fort. Det var da hun opplevde samholdet i byen hun har bodd i siden 2011.

– Samboeren min ble sendt ned med ambulanseflyet, og jeg tok første rutefly etter det. I mellomtiden ble et stort apparat satt i stand i byen. Jeg fikk hjelp med min datter, og en stor delegasjon dro ut til Diabas for å samle sammen tingene våre, sier hun.

Ordnet leilighet

Men hjelpen stoppet ikke i Longyearbyen.

– Venner og bekjente ordnet leilighet til min datter og meg i Tromsø, slik at vi kan være nær ham i denne tiden. Det er også noe som betyr svært mye for oss, sier hun.

Samboeren ligger i kunstig koma på sykehus, men er utenfor livsfare. Hver dag får hun ei oppdatering på tilstanden på sykehuset. Moa-Maria Kero ønsker ikke å utdype noe om tilværelsen utover dette.

– Kanskje jeg vil si noe om det en dag, men da vil jeg ha samboeren min med på det, så han også kan fortelle om hendelsen. Det er tross alt han som er skadet, sier Moa-Maria Kero til Svalbardposten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!