Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Jeg kjenner kjærlighet

Moa-Maria Kero lovpriser sine hjelpere. FOTO: Arkivfoto: Carina Ingeborg Tangeraas

– Jeg kjenner kjærlighet

I ei svært vanskelig tid kjenner Moa-Maria Kero en god og tydelig varme og medmenneskelighet fra Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

– Det er helt utrolig at hele Longyearbyen holder rundt oss og hjelper oss slik de har gjort. Jeg kjenner en utrolig sterk følelse av kjærlighet, og at vi har hele byen med oss, sier Moa-Marie Kero.

Reiste ned

Etter at samboeren havnet i et vindhull med snøskuter 30. mars (se detaljer i egen sak), måtte Kero områ seg fort. Det var da hun opplevde samholdet i byen hun har bodd i siden 2011.

– Samboeren min ble sendt ned med ambulanseflyet, og jeg tok første rutefly etter det. I mellomtiden ble et stort apparat satt i stand i byen. Jeg fikk hjelp med min datter, og en stor delegasjon dro ut til Diabas for å samle sammen tingene våre, sier hun.

Ordnet leilighet

Men hjelpen stoppet ikke i Longyearbyen.

– Venner og bekjente ordnet leilighet til min datter og meg i Tromsø, slik at vi kan være nær ham i denne tiden. Det er også noe som betyr svært mye for oss, sier hun.

Samboeren ligger i kunstig koma på sykehus, men er utenfor livsfare. Hver dag får hun ei oppdatering på tilstanden på sykehuset. Moa-Maria Kero ønsker ikke å utdype noe om tilværelsen utover dette.

– Kanskje jeg vil si noe om det en dag, men da vil jeg ha samboeren min med på det, så han også kan fortelle om hendelsen. Det er tross alt han som er skadet, sier Moa-Maria Kero til Svalbardposten.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!