Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Jeg har vært ryddig

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen får kritikk av LO Svalbard for å kuppe 1. mai-arrangementet i Longyearbyen. – Dette har jeg ikke lagt meg borti, sier Kristoffersen. FOTO: Christopher Engås

– Jeg har vært ryddig

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen avviser at hun har vært med på å invitere Jens Stoltenberg som 1. mai-taler.

Tekst:

Publisert:

– Jeg fikk en telefon fra Finn Jota i Arbeiderpartiet i desember med forespørsel om Jens Stoltenberg kunne komme som taler. Da svarte jeg at det ville vært hyggelig, men at det måtte være helt opp til LO Svalbard, sier Kristoffersen.

Beklaget på telefon
I forrige uke fikk hun melding om at Stoltenberg var bekreftet som taler, og delte det på sin Facebook-side. Det skapte sterke reaksjoner hos LO Svalbard, som ikke visste noe.

– Da jeg skjønte at dette ikke var avklart med LO lokalt, skjulte jeg det innlegget og beklaget på telefon til LO-leder Ottar Svensen at jeg hadde presentert det før det var tatt opp lokalt, sier Kristoffersen.

– Svensen krever en skriftlig beklagelse fra deg. Kommer du til å gjøre det?

– Jeg er litt usikker på hva jeg skal beklage, for jeg har ikke lagt meg opp i dette og svarte ryddig da jeg ble spurt. Uansett hva LO Svalbard tror nå, er jeg veldig opptatt av at 1. mai er deres arrangement. Selvfølgelig er jeg glad for at Stoltenberg kommer, men jeg ville vært glad for Hågensen også, sier hun.

– Dårlig kommunikasjon
Kristoffersen tror hele saken bunner ut i dårlig kommunikasjon.

– Dette er nok gode intensjoner som har krysset hverandre, og ikke kommet i rett rekkefølge, sier hun.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!