Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Jeg døper deg «Polarsyssel»

Seniorrådgiver Inger Aarvaag Stokke i Justis- og beredskapsdepartementet er «Polarsyssels» gudmor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

– Jeg døper deg «Polarsyssel»

Sjampanjeflaska knuste på første forsøk da gudmor Inger Aarvaag Stokke døpte Sysselmannens nye tjenestefartøy.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2014 kl 14:28

Med helikopter på dekk, mannskorsang, takketaler og både store og små tilskuere, ble «Polarsyssel» døpt lørdag.
Gudmor var tidligere jurist hos Sysselmannen Inger Aarvaag Stokke, som i sin åremålsperiode jobbet mye med å få på plass en ny båt til Sysselmannen. I Justisdepartementet fortsatte hun arbeidet.
– Må hell og lykke følge deg i alle farvann, sa hun og sendte bestemt sjampanjeflasken inn i det blå skroget så spruten sto.

Andre nye båt
Sysselmann Odd Olsen Ingerø fortalte at dette er andre gang i historien at Sysselmannen får et helt nytt skip som er bygd for formålet. Den forrige sysselmannen som kunne ta imot en ny skute var Håkon Balstad i 1950.
– Jeg er sikker på at han var like stolt som det jeg er i dag. Men han hadde nok gnidd seg litt i øynene når han så denne, sa Ingerø.

Løft for beredskapen
En av de som var med på seremonien var justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Han takket både Sysselmannen, eieren Fafnir, rederiet Remøy Management og skipsverftet Havyard for jobben de har gjort.
– Det er en gledens dag i dag. Nå har vi fått nye helikoptre, ny hangar og ny båt. Det er et kjempeløft for beredskapen, sa Anundsen til Svalbardposten.

Les også:

Nøkkelord

Se bildet større

Sjampanjeflasken knuste på første forsøk. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Sysselmann Odd Olsen Ingerø fikk overrakt nøkkelen til båten av Steingrimur Erlingsson, daglig leder i eierselskapet Fafnir. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!