Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Jeg døper deg «Polarsyssel»

Seniorrådgiver Inger Aarvaag Stokke i Justis- og beredskapsdepartementet er «Polarsyssels» gudmor. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

– Jeg døper deg «Polarsyssel»

Sjampanjeflaska knuste på første forsøk da gudmor Inger Aarvaag Stokke døpte Sysselmannens nye tjenestefartøy.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2014 kl 14:28

Med helikopter på dekk, mannskorsang, takketaler og både store og små tilskuere, ble «Polarsyssel» døpt lørdag.
Gudmor var tidligere jurist hos Sysselmannen Inger Aarvaag Stokke, som i sin åremålsperiode jobbet mye med å få på plass en ny båt til Sysselmannen. I Justisdepartementet fortsatte hun arbeidet.
– Må hell og lykke følge deg i alle farvann, sa hun og sendte bestemt sjampanjeflasken inn i det blå skroget så spruten sto.

Andre nye båt
Sysselmann Odd Olsen Ingerø fortalte at dette er andre gang i historien at Sysselmannen får et helt nytt skip som er bygd for formålet. Den forrige sysselmannen som kunne ta imot en ny skute var Håkon Balstad i 1950.
– Jeg er sikker på at han var like stolt som det jeg er i dag. Men han hadde nok gnidd seg litt i øynene når han så denne, sa Ingerø.

Løft for beredskapen
En av de som var med på seremonien var justis- og beredskapsminister Anders Anundsen. Han takket både Sysselmannen, eieren Fafnir, rederiet Remøy Management og skipsverftet Havyard for jobben de har gjort.
– Det er en gledens dag i dag. Nå har vi fått nye helikoptre, ny hangar og ny båt. Det er et kjempeløft for beredskapen, sa Anundsen til Svalbardposten.

Les også:

Nøkkelord

Se bildet større

Sjampanjeflasken knuste på første forsøk. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Se bildet større

Sysselmann Odd Olsen Ingerø fikk overrakt nøkkelen til båten av Steingrimur Erlingsson, daglig leder i eierselskapet Fafnir. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!