Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzpris til Finn Sletten

Finn Sletten er ofte å se under musikkarrangement i Longyearbyen. Her spiller han med Chipahua under årets Polarjazz. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Jazzpris til Finn Sletten

Trommeslageren og perkusjonisten Finn Sletten har fått Stubøprisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 10:56

Sletten får den nordnorske jazzprisen for å ha vært en «betydelig pionér og inspirasjonskilde for flere generasjoner nordnorske jazzmusikere, og holder fortsatt posisjonen som en av landsdelens sentrale utøvere».

Lang karriere

Videre legger Thorgeir Stubøs minnefond, som tildeler prisen, vekt på at Sletten gjennom en snart 40 år lang karriere har virket på et høyt internasjonalt og nasjonalt kunstnerisk nivå. Han har blant annet spilt sammen med Magni Wentzel, Terje Rypdal og Sidsel Endresen. I tillegg har han spilt i grupper som Lotus, Geir Holmsen Band og Chipahua.

På Svalbard

Trommeslageren bodde i Ny-Ålesund fra han var to til han var elleve år gammel. De siste årene har han medvirket på flere festivaler og prosjekter i Longyearbyen, blant annet på Liv Mari Schei sine plater.

Høy utmerkelse

Stubøprisen er nordnorsk jazz sin høyeste utmerkelse, og deles ut hvert annet år til en person som har gjort en særlig innsats for jazzmiljøet i Nord-Norge. Prisen består av et sipend på 15.000 kroner og et diplom laget av kunstneren Karl Erik Harr. Sletten ble tildelt prisen under Festspillene i Nord-Norge onsdag.

 

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!