Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzpris til Finn Sletten

Finn Sletten er ofte å se under musikkarrangement i Longyearbyen. Her spiller han med Chipahua under årets Polarjazz. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Jazzpris til Finn Sletten

Trommeslageren og perkusjonisten Finn Sletten har fått Stubøprisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 10:56

Sletten får den nordnorske jazzprisen for å ha vært en «betydelig pionér og inspirasjonskilde for flere generasjoner nordnorske jazzmusikere, og holder fortsatt posisjonen som en av landsdelens sentrale utøvere».

Lang karriere

Videre legger Thorgeir Stubøs minnefond, som tildeler prisen, vekt på at Sletten gjennom en snart 40 år lang karriere har virket på et høyt internasjonalt og nasjonalt kunstnerisk nivå. Han har blant annet spilt sammen med Magni Wentzel, Terje Rypdal og Sidsel Endresen. I tillegg har han spilt i grupper som Lotus, Geir Holmsen Band og Chipahua.

På Svalbard

Trommeslageren bodde i Ny-Ålesund fra han var to til han var elleve år gammel. De siste årene har han medvirket på flere festivaler og prosjekter i Longyearbyen, blant annet på Liv Mari Schei sine plater.

Høy utmerkelse

Stubøprisen er nordnorsk jazz sin høyeste utmerkelse, og deles ut hvert annet år til en person som har gjort en særlig innsats for jazzmiljøet i Nord-Norge. Prisen består av et sipend på 15.000 kroner og et diplom laget av kunstneren Karl Erik Harr. Sletten ble tildelt prisen under Festspillene i Nord-Norge onsdag.

 

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!