Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzpris til Finn Sletten

Finn Sletten er ofte å se under musikkarrangement i Longyearbyen. Her spiller han med Chipahua under årets Polarjazz. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Jazzpris til Finn Sletten

Trommeslageren og perkusjonisten Finn Sletten har fått Stubøprisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 10:56

Sletten får den nordnorske jazzprisen for å ha vært en «betydelig pionér og inspirasjonskilde for flere generasjoner nordnorske jazzmusikere, og holder fortsatt posisjonen som en av landsdelens sentrale utøvere».

Lang karriere

Videre legger Thorgeir Stubøs minnefond, som tildeler prisen, vekt på at Sletten gjennom en snart 40 år lang karriere har virket på et høyt internasjonalt og nasjonalt kunstnerisk nivå. Han har blant annet spilt sammen med Magni Wentzel, Terje Rypdal og Sidsel Endresen. I tillegg har han spilt i grupper som Lotus, Geir Holmsen Band og Chipahua.

På Svalbard

Trommeslageren bodde i Ny-Ålesund fra han var to til han var elleve år gammel. De siste årene har han medvirket på flere festivaler og prosjekter i Longyearbyen, blant annet på Liv Mari Schei sine plater.

Høy utmerkelse

Stubøprisen er nordnorsk jazz sin høyeste utmerkelse, og deles ut hvert annet år til en person som har gjort en særlig innsats for jazzmiljøet i Nord-Norge. Prisen består av et sipend på 15.000 kroner og et diplom laget av kunstneren Karl Erik Harr. Sletten ble tildelt prisen under Festspillene i Nord-Norge onsdag.

 

Siste nytt i Nyheter

Mørketiden er inne

Nå har sola tatt farvel med Longyearbyen, og kommer ikke over horisonten før 16. februar.

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!