Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzpris til Finn Sletten

Finn Sletten er ofte å se under musikkarrangement i Longyearbyen. Her spiller han med Chipahua under årets Polarjazz. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Jazzpris til Finn Sletten

Trommeslageren og perkusjonisten Finn Sletten har fått Stubøprisen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.06.2009 kl 10:56

Sletten får den nordnorske jazzprisen for å ha vært en «betydelig pionér og inspirasjonskilde for flere generasjoner nordnorske jazzmusikere, og holder fortsatt posisjonen som en av landsdelens sentrale utøvere».

Lang karriere

Videre legger Thorgeir Stubøs minnefond, som tildeler prisen, vekt på at Sletten gjennom en snart 40 år lang karriere har virket på et høyt internasjonalt og nasjonalt kunstnerisk nivå. Han har blant annet spilt sammen med Magni Wentzel, Terje Rypdal og Sidsel Endresen. I tillegg har han spilt i grupper som Lotus, Geir Holmsen Band og Chipahua.

På Svalbard

Trommeslageren bodde i Ny-Ålesund fra han var to til han var elleve år gammel. De siste årene har han medvirket på flere festivaler og prosjekter i Longyearbyen, blant annet på Liv Mari Schei sine plater.

Høy utmerkelse

Stubøprisen er nordnorsk jazz sin høyeste utmerkelse, og deles ut hvert annet år til en person som har gjort en særlig innsats for jazzmiljøet i Nord-Norge. Prisen består av et sipend på 15.000 kroner og et diplom laget av kunstneren Karl Erik Harr. Sletten ble tildelt prisen under Festspillene i Nord-Norge onsdag.

 

Siste nytt i Nyheter

Skred nederst i Longyearbreen

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Leteaksjon pågår. Ingen er meldt savnet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!