Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jazzfesten er i gang

Mari Tefre sang Hard hearted Hannah, akkompagnert av storbandet. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Jazzfesten er i gang

Polarjazz ble dratt i gang onsdag kveld av lokale krefter som sang og spilte seg inn i natten på Polarhotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Til en fullsatt Brasseri Nansen på Polarhotellet, for anledningen ombygd til konsertlokale, åpnet Longyearbyen Storband årets Polarjazz med melodien Undecided. Så gikk det slag i slag med en rekke solister, alle fra Longyearbyen. Over 40 personer fra befolkningen stod på scenen.
En fornøyd festivalsjef, Lasse Stener Hansen, forteller at alle stiller opp på kort varsel, og at de gjør det av pur glede.
– Dette er upretensiøst og moro både for de på scenen og forhåpentligvis de i salen, sier han.

Nye kombinasjoner
Det var musikk i alle varianter i to og en halv time, og flere kjente navn gikk igjen i nye sammenhenger. Howlin' Huskies spilte under navnet Screaming Puddles, og fordi vokalist Ørjan Augustinussen ikke var på øya måtte Nick Weis-Fogh steppe inn som erstatter. Med godt resultat, og litt hjulpet av Liv Mari Schei.

Se flere bilder fra vorspielet her!

Etter 26 innslag ble kvelden avsluttet med sysselmannsførstebetjent Petter Braaten sin versjon av Krasafaren steinbu av Hellbilies, og han fikk med seg alle de andre artistene i allsang på scenen.
Vorspielet slo virkelig an tonen for det som skal bli nok en svingende, rytmisk helg i jazzens tegn. Festen fortsetter i kveld med Vidar Johnsen, Petter Nordberg og Håvard Stubø på Polarhotellet. Og det er ikke slutt før søndag.

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!