Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason Roberts tiltalt

Roberts er tiltalt for ulovlig arbeid på det fredete Taubanelageret og tomten rundt bygningen. FOTO: Birger Amundsen

Jason Roberts tiltalt

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Jason Roberts på grunn av det ulovlige arbeidet på Taubanelageret. Saken kommer opp for tingretten i april neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen valgte å overføre etterforskningen av det ulovlige arbeidet på lagerbygningen til Økokrim i Oslo. Saken er ferdig etterforsket og nå har statsadvokaten besluttet å ta ut tiltale mot Roberts.
I tiltalebeslutningen skriver statsadvokaten: «I perioden fra 20. februar 2003 til 30. august 2006 på gnr. 22 bnr. 409 «Taubanelageret» i Longyearbyen på Svalbard utførte han byggearbeider ved blant annet oppføring av et tilbygg på ca 40 kvadratmeter, rivning av hovedbyggets nordvegg og grunnarbeider i et område på ca 300 kvadratmeter i form av graving, planering og pæling med minst 30 pæler. Dette ble gjort til tross for at bygningen var fredet og/eller arbeidene ble foretatt innenfor sikringssonen av Taubanesentralen og restene av de gamle taubanetraseene. Handlingene medførte at bygningen og omkringliggende område ble påført skader.»

Grov overtredelse
Videre skriver statsadvokaten at det foreligger «særdeles skjerpende omstendigheter fordi overtredelsen er begått forsettlig eller grovt uaktsomt» og fordi arbeidene har hatt et betydelig omfang. Blant annet er det pælet og planert mindre enn 20 meter fra den gamle Taubanesentralen «som er vurdert til å være ett av Longyearbyens viktigste landemerker».
Saken kommer opp for Nord-Troms tingrett 15. april neste år og vil bli ført på Polarhotellet i Longyearbyen. Strafferammen er inntil tre års fengsel.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!