Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason Roberts tiltalt

Roberts er tiltalt for ulovlig arbeid på det fredete Taubanelageret og tomten rundt bygningen. FOTO: Birger Amundsen

Jason Roberts tiltalt

Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot Jason Roberts på grunn av det ulovlige arbeidet på Taubanelageret. Saken kommer opp for tingretten i april neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Sysselmannen valgte å overføre etterforskningen av det ulovlige arbeidet på lagerbygningen til Økokrim i Oslo. Saken er ferdig etterforsket og nå har statsadvokaten besluttet å ta ut tiltale mot Roberts.
I tiltalebeslutningen skriver statsadvokaten: «I perioden fra 20. februar 2003 til 30. august 2006 på gnr. 22 bnr. 409 «Taubanelageret» i Longyearbyen på Svalbard utførte han byggearbeider ved blant annet oppføring av et tilbygg på ca 40 kvadratmeter, rivning av hovedbyggets nordvegg og grunnarbeider i et område på ca 300 kvadratmeter i form av graving, planering og pæling med minst 30 pæler. Dette ble gjort til tross for at bygningen var fredet og/eller arbeidene ble foretatt innenfor sikringssonen av Taubanesentralen og restene av de gamle taubanetraseene. Handlingene medførte at bygningen og omkringliggende område ble påført skader.»

Grov overtredelse
Videre skriver statsadvokaten at det foreligger «særdeles skjerpende omstendigheter fordi overtredelsen er begått forsettlig eller grovt uaktsomt» og fordi arbeidene har hatt et betydelig omfang. Blant annet er det pælet og planert mindre enn 20 meter fra den gamle Taubanesentralen «som er vurdert til å være ett av Longyearbyens viktigste landemerker».
Saken kommer opp for Nord-Troms tingrett 15. april neste år og vil bli ført på Polarhotellet i Longyearbyen. Strafferammen er inntil tre års fengsel.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!