Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason Roberts klage avslått

 

Jason Roberts klage avslått

Riksantikvaren har avslått Jason Roberts klage etter at Sysselmannen tidligere i høst stanset den ulovlige utbyggingen av Taubanelageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jason Roberts kjøpte i sin tid lagerbygningen av Store Norske, og har foretatt et omfattende arbeid for å gjøre bygningen om til bolig. I februar 2003 ble bygningen fredet utvendig, samtidig som at også Taubanesentralen like ved ble fredet.

Da Roberts i august gikk i gang med å utvide bygningen, stanset Sysselmannen arbeidet.
«Riksantikvaren tolker Sysselmannens stopp av byggearbeidene til å omfatte ikke bare tilbygget som sådan, men også planering av grunnen og pæling av stolper som er foretatt i forlengelsen av tilbygget. Planeringen og pælingen rammes av forbudet mot inngrep i fredete kulturminner med sikringssone», skriver Riksantikvaren i et likelydende brev til Sysselmannen og Jason Roberts.

Som australsk statsborger klaget Roberts også over ikke å ha mottatt brev og opplysninger om regelverket på engelsk. I et brev fra Sysselmannen blir også den klagen avvist under henvisning til at dette ikke fritar ham for plikten til å sette seg inn i korrespondanse og regelverk siden administrasjonsspråket i Norge er norsk.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!