Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason Roberts klage avslått

 

Jason Roberts klage avslått

Riksantikvaren har avslått Jason Roberts klage etter at Sysselmannen tidligere i høst stanset den ulovlige utbyggingen av Taubanelageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jason Roberts kjøpte i sin tid lagerbygningen av Store Norske, og har foretatt et omfattende arbeid for å gjøre bygningen om til bolig. I februar 2003 ble bygningen fredet utvendig, samtidig som at også Taubanesentralen like ved ble fredet.

Da Roberts i august gikk i gang med å utvide bygningen, stanset Sysselmannen arbeidet.
«Riksantikvaren tolker Sysselmannens stopp av byggearbeidene til å omfatte ikke bare tilbygget som sådan, men også planering av grunnen og pæling av stolper som er foretatt i forlengelsen av tilbygget. Planeringen og pælingen rammes av forbudet mot inngrep i fredete kulturminner med sikringssone», skriver Riksantikvaren i et likelydende brev til Sysselmannen og Jason Roberts.

Som australsk statsborger klaget Roberts også over ikke å ha mottatt brev og opplysninger om regelverket på engelsk. I et brev fra Sysselmannen blir også den klagen avvist under henvisning til at dette ikke fritar ham for plikten til å sette seg inn i korrespondanse og regelverk siden administrasjonsspråket i Norge er norsk.

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!