Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason Roberts klage avslått

 

Jason Roberts klage avslått

Riksantikvaren har avslått Jason Roberts klage etter at Sysselmannen tidligere i høst stanset den ulovlige utbyggingen av Taubanelageret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jason Roberts kjøpte i sin tid lagerbygningen av Store Norske, og har foretatt et omfattende arbeid for å gjøre bygningen om til bolig. I februar 2003 ble bygningen fredet utvendig, samtidig som at også Taubanesentralen like ved ble fredet.

Da Roberts i august gikk i gang med å utvide bygningen, stanset Sysselmannen arbeidet.
«Riksantikvaren tolker Sysselmannens stopp av byggearbeidene til å omfatte ikke bare tilbygget som sådan, men også planering av grunnen og pæling av stolper som er foretatt i forlengelsen av tilbygget. Planeringen og pælingen rammes av forbudet mot inngrep i fredete kulturminner med sikringssone», skriver Riksantikvaren i et likelydende brev til Sysselmannen og Jason Roberts.

Som australsk statsborger klaget Roberts også over ikke å ha mottatt brev og opplysninger om regelverket på engelsk. I et brev fra Sysselmannen blir også den klagen avvist under henvisning til at dette ikke fritar ham for plikten til å sette seg inn i korrespondanse og regelverk siden administrasjonsspråket i Norge er norsk.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!