Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason Roberts bøtelagt

Australske Jason Roberts driver sitt eget logistikkselskap Jason Roberts Production med base i Longyearbyen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Jason Roberts bøtelagt

Jason Roberts er ilagt en bot på 10.000 kroner for å ha forfalsket en epost til Luftfartstilsynet om leie av helikopter.

I april og mai i år hadde Jason Roberts, gjennom sitt selskap Jason Roberts Productions, behov for å transportere fire snøskutere, fire sleder og 800 kilo med utstyr fra Longyearbyen til Edgeøya. Roberts' selskap driver med logi­stikk og tilrettlegging for blant annet BBC under filmopptak på Svalbard.

Roberts sendte en forespørsel til Airlift om å ta oppdraget, men fikk som svar at selskapet ikke hadde stort nok helikopter til å ta utstyret med som innvendig last. I eposten legger Airlift imidlertid til at lasten kan splittes opp og flys i flere operasjoner som hengende last.


Manipulering

Jason Roberts fjernet informasjonen i svaret fra Airlift om at lasten kunne tas i flere operasjoner, noe som førte til at Luftfartstilsynet ga Roberts tillatelse til å bruke det større russiske helikopteret stasjonert i Barentsburg. Russerne har ikke lov til å drive kommersiell flyging på Svalbard uten spesiell tillatelse fra Luftfartstilsynet.

Forfalskningen ble ikke oppdaget av Luftfartstilsynet og Sysselmannen før Svalbardposten gjennomgikk dokumentene i saken.

Juridisk direktør Ole Martin Erikstad i Luftfartstilsynet gjorde det øyeblikkelig klart at forfalskningen ville få konsekvenser for Roberts, og at han ville be Sysselmannen etterforske saken.

Jason Roberts benektet senere i et leserinnlegg i Svalbardposten at han hadde forfalsket eposten, og skrev at han kun hadde sendt «nødvendig informasjon for det aktuelle oppdraget» videre.


Har vedtatt boten

Luftfartstilsynet har også varslet at triksingen med eposten vil få konsekvenser for Roberts ved senere søknader.

«Man må stole på hverandre, og slik må det være. Det skal aldri herske tvil om at vi ser særdeles alvorlig på en forfalskning», fastslo Erikstad overfor Svalbardposten.

I forelegget gjør Sysselmannen det klart «at dersom forelegget ikke vedtas, slik at saken må fremmes for domstol», vil det i retten bli lagt ned påstand om en bot på 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 24 dager. I tillegg vil det bli krevd at Roberts betaler saksomkostningene.

Jason Roberts har vedtatt boten.

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!