Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason må rive ulovlig tilbygg

 

Jason må rive ulovlig tilbygg

Longyearbyen lokalstyre har vedtatt at Jason Roberts må rive tilbygget på Taubanelageret. Fristen er 15. juni neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Det stilles krav om at eiendommen føres tilbake til den stand den hadde før de ulovlige byggearbeidene ble igangsatt. Kravet gjelder både selve bygningen og utearealene på egen eiendom og naboeiendom», skriver plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Longyearbyen lokalstyre i et brev til Jason Roberts.
Roberts har fått frist til 15. juni neste år med å rive tilbygget, og han må sende inn dokumentasjon som viser at vedtaket er fulgt opp senest 1. juli.

Ingen kommentar
Jason Roberts gikk i gang med utvidelse av Taubanelageret i august. Han kjøpte i sin tid lagerbygningen av Store Norske og gjorde den om til bolig og utstyrslager. Bygningen ble fredet utvendig i 2003, samtidig som Taubanesentralen og taubanetraseen ble fredet. Nå er både Sysselmannen, Riksantikvaren, Økokrim og Lokalstyret koblet inn i saken. Roberts selv har foreløpig ingen kommentar om det som har skjedd.
– Jeg har vært sykemeldt i seks uker, og har vært i utlandet fram til tirsdag denne uka. Jeg har ikke lest posten min, så før jeg har fått satt meg inn i saken har jeg ingenting å si om den, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!