Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason må rive ulovlig tilbygg

 

Jason må rive ulovlig tilbygg

Longyearbyen lokalstyre har vedtatt at Jason Roberts må rive tilbygget på Taubanelageret. Fristen er 15. juni neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Det stilles krav om at eiendommen føres tilbake til den stand den hadde før de ulovlige byggearbeidene ble igangsatt. Kravet gjelder både selve bygningen og utearealene på egen eiendom og naboeiendom», skriver plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Longyearbyen lokalstyre i et brev til Jason Roberts.
Roberts har fått frist til 15. juni neste år med å rive tilbygget, og han må sende inn dokumentasjon som viser at vedtaket er fulgt opp senest 1. juli.

Ingen kommentar
Jason Roberts gikk i gang med utvidelse av Taubanelageret i august. Han kjøpte i sin tid lagerbygningen av Store Norske og gjorde den om til bolig og utstyrslager. Bygningen ble fredet utvendig i 2003, samtidig som Taubanesentralen og taubanetraseen ble fredet. Nå er både Sysselmannen, Riksantikvaren, Økokrim og Lokalstyret koblet inn i saken. Roberts selv har foreløpig ingen kommentar om det som har skjedd.
– Jeg har vært sykemeldt i seks uker, og har vært i utlandet fram til tirsdag denne uka. Jeg har ikke lest posten min, så før jeg har fått satt meg inn i saken har jeg ingenting å si om den, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!