Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jason må rive ulovlig tilbygg

 

Jason må rive ulovlig tilbygg

Longyearbyen lokalstyre har vedtatt at Jason Roberts må rive tilbygget på Taubanelageret. Fristen er 15. juni neste år.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

«Det stilles krav om at eiendommen føres tilbake til den stand den hadde før de ulovlige byggearbeidene ble igangsatt. Kravet gjelder både selve bygningen og utearealene på egen eiendom og naboeiendom», skriver plan- og utviklingssjef Vigdis Hole i Longyearbyen lokalstyre i et brev til Jason Roberts.
Roberts har fått frist til 15. juni neste år med å rive tilbygget, og han må sende inn dokumentasjon som viser at vedtaket er fulgt opp senest 1. juli.

Ingen kommentar
Jason Roberts gikk i gang med utvidelse av Taubanelageret i august. Han kjøpte i sin tid lagerbygningen av Store Norske og gjorde den om til bolig og utstyrslager. Bygningen ble fredet utvendig i 2003, samtidig som Taubanesentralen og taubanetraseen ble fredet. Nå er både Sysselmannen, Riksantikvaren, Økokrim og Lokalstyret koblet inn i saken. Roberts selv har foreløpig ingen kommentar om det som har skjedd.
– Jeg har vært sykemeldt i seks uker, og har vært i utlandet fram til tirsdag denne uka. Jeg har ikke lest posten min, så før jeg har fått satt meg inn i saken har jeg ingenting å si om den, sier han.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!