Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jaktet på Venus

Flere hundre møtte fram mellom Polarhotellet og Unis for å oppleve Venus-passasjen i natt. Først godt utpå natta, var det mulig å nyte begivenheten. FOTO: Anders Fjellestad

Jaktet på Venus

Flere hundre frammøtte kikket ivrig etter Venus-passasjen i natt. Bare de mest tålmodige fikk valuta for pengene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 13:06

Det er over 105 år til neste gang kloden får oppleve en Venus-passasje. I natt, fire minutter over midnatt, dukket Venus opp på kanten av solskiva. Dessverre for Longyearbyens del, var sola dekket av et standhaftig skylag.

Laget fest

Svalbard Museum og Svalbard Reiseliv hadde invitert til fest med lavvo, foredrag, utstilling og salg av kaffe og vafler. 

Mange gikk skuffet hjem, uten å få se særlig av begivenheten. Men utover natta, ble sola stadig mer synlig. Dermed fikk de mest tålmodige fotografene og astronomi-entusiastene oppleve den sjeldne hendelsen.

Lenge til neste

Rett før klokka 07 i morges hadde Venus passert mellom jorda og sola. Neste gang Venus-passasjen inntreffer, er først i 2117.

Mer om begivenheten i Svalbardposten fredag. 

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!