Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jaktet på Venus

Flere hundre møtte fram mellom Polarhotellet og Unis for å oppleve Venus-passasjen i natt. Først godt utpå natta, var det mulig å nyte begivenheten. FOTO: Anders Fjellestad

Jaktet på Venus

Flere hundre frammøtte kikket ivrig etter Venus-passasjen i natt. Bare de mest tålmodige fikk valuta for pengene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 13:06

Det er over 105 år til neste gang kloden får oppleve en Venus-passasje. I natt, fire minutter over midnatt, dukket Venus opp på kanten av solskiva. Dessverre for Longyearbyens del, var sola dekket av et standhaftig skylag.

Laget fest

Svalbard Museum og Svalbard Reiseliv hadde invitert til fest med lavvo, foredrag, utstilling og salg av kaffe og vafler. 

Mange gikk skuffet hjem, uten å få se særlig av begivenheten. Men utover natta, ble sola stadig mer synlig. Dermed fikk de mest tålmodige fotografene og astronomi-entusiastene oppleve den sjeldne hendelsen.

Lenge til neste

Rett før klokka 07 i morges hadde Venus passert mellom jorda og sola. Neste gang Venus-passasjen inntreffer, er først i 2117.

Mer om begivenheten i Svalbardposten fredag. 

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!