Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jaktet løpsk nødsignal

FOTO: Anders Fjellestad

Jaktet løpsk nødsignal

Politifolkene som jaktet på folk i nød, skjønte lite da nødsignalet forflyttet seg til butikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2014 kl 10:32

Det var torsdag i forrige uke at Sysselmannen plutselig fanget opp et nødsignal fra en InReach-sender. Senderen befant seg i Adventdalen utenfor Longyearbyen, og det ble sendt ut en bil for å få svar på om noen var i nød.

Men da Sysselmannen ankom stedet var det ingen der. Samtidig hadde nødsignalet forflyttet seg. Nå kom det fra Svalbardbutikken.

Jakten fortsatte og sysselmannsbilen satte kursen for butikken. Kort tid etter forflyttet nødsignalet seg igjen. Denne gangen fra Universitetsenteret på Svalbard (Unis).

Mistanken var nok allerede der, og da sysselmannsførstebetjentene så en turbuss på utsiden av Unis-bygget, la politifolkene sammen to og to og spurte etter personen som var registert som eier av InReach-senderen.

Ganske riktig: Eieren befant seg på bussen og hadde senderen på seg.

Den amerikanske turisten i 50-årene var uvitende om at han hadde kommer til å trykke på nødknappen på InRange-senderen, som hang rundt halsen hans, men var innenfor skjorten.

– Disse senderne koster ikke så mye lenger, så dette kan nok skje oftere fremover, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Likevel er det første gang de har mottatt et feilaktig nødsignal fra en InRange-sender, forteller Lyssand, som for øvrig ikke la skjul på at han syntes historien var litt komisk.

– Vi hadde et litt artig nødsignal her, lo han da Svalbardposten rutinemessig ringte for å høre om det var noe nytt fra politiet på Svalbard.

Og det var det jo.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!