Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jaktet løpsk nødsignal

FOTO: Anders Fjellestad

Jaktet løpsk nødsignal

Politifolkene som jaktet på folk i nød, skjønte lite da nødsignalet forflyttet seg til butikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2014 kl 10:32

Det var torsdag i forrige uke at Sysselmannen plutselig fanget opp et nødsignal fra en InReach-sender. Senderen befant seg i Adventdalen utenfor Longyearbyen, og det ble sendt ut en bil for å få svar på om noen var i nød.

Men da Sysselmannen ankom stedet var det ingen der. Samtidig hadde nødsignalet forflyttet seg. Nå kom det fra Svalbardbutikken.

Jakten fortsatte og sysselmannsbilen satte kursen for butikken. Kort tid etter forflyttet nødsignalet seg igjen. Denne gangen fra Universitetsenteret på Svalbard (Unis).

Mistanken var nok allerede der, og da sysselmannsførstebetjentene så en turbuss på utsiden av Unis-bygget, la politifolkene sammen to og to og spurte etter personen som var registert som eier av InReach-senderen.

Ganske riktig: Eieren befant seg på bussen og hadde senderen på seg.

Den amerikanske turisten i 50-årene var uvitende om at han hadde kommer til å trykke på nødknappen på InRange-senderen, som hang rundt halsen hans, men var innenfor skjorten.

– Disse senderne koster ikke så mye lenger, så dette kan nok skje oftere fremover, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Likevel er det første gang de har mottatt et feilaktig nødsignal fra en InRange-sender, forteller Lyssand, som for øvrig ikke la skjul på at han syntes historien var litt komisk.

– Vi hadde et litt artig nødsignal her, lo han da Svalbardposten rutinemessig ringte for å høre om det var noe nytt fra politiet på Svalbard.

Og det var det jo.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!