Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jaktet løpsk nødsignal

FOTO: Anders Fjellestad

Jaktet løpsk nødsignal

Politifolkene som jaktet på folk i nød, skjønte lite da nødsignalet forflyttet seg til butikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2014 kl 10:32

Det var torsdag i forrige uke at Sysselmannen plutselig fanget opp et nødsignal fra en InReach-sender. Senderen befant seg i Adventdalen utenfor Longyearbyen, og det ble sendt ut en bil for å få svar på om noen var i nød.

Men da Sysselmannen ankom stedet var det ingen der. Samtidig hadde nødsignalet forflyttet seg. Nå kom det fra Svalbardbutikken.

Jakten fortsatte og sysselmannsbilen satte kursen for butikken. Kort tid etter forflyttet nødsignalet seg igjen. Denne gangen fra Universitetsenteret på Svalbard (Unis).

Mistanken var nok allerede der, og da sysselmannsførstebetjentene så en turbuss på utsiden av Unis-bygget, la politifolkene sammen to og to og spurte etter personen som var registert som eier av InReach-senderen.

Ganske riktig: Eieren befant seg på bussen og hadde senderen på seg.

Den amerikanske turisten i 50-årene var uvitende om at han hadde kommer til å trykke på nødknappen på InRange-senderen, som hang rundt halsen hans, men var innenfor skjorten.

– Disse senderne koster ikke så mye lenger, så dette kan nok skje oftere fremover, sier sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Likevel er det første gang de har mottatt et feilaktig nødsignal fra en InRange-sender, forteller Lyssand, som for øvrig ikke la skjul på at han syntes historien var litt komisk.

– Vi hadde et litt artig nødsignal her, lo han da Svalbardposten rutinemessig ringte for å høre om det var noe nytt fra politiet på Svalbard.

Og det var det jo.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!