Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jaktet de store kontrastene

Anne Bjørndal stiller inn kameraet. Selv blir hun fotografert gjennom søppelhytta i Sjøområdet. FOTO: Christopher Engås

Jaktet de store kontrastene

15 ivrige amatør­fotografer jaktet høyt og lavt i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Gruppen av fotografer ble delt i to, og dro hver sin vei i ei løype med innlagte poster. En av de stedene det ble fotografert mest var i Sjøområdet. Mens noen så oppover for å finne motiv, var det andre som lå på bakken. Alle på jakt etter kontraster.

– Det kunne nok vært flere med. Men sånn er det her i byen. Været var ikke det beste, og det var andre arrangement samtidig. De som var med var entusiastiske, og jeg håper på noen fine bilder, sier leder i Longyearbyen fotoklubb, Jan Sivert Hauglid.

Tema for fotovandringen var «kontraster», og det ble lagt inn poster i rundt omkring i byen. Longyearbyen er en av 17 norske byer som er med i konkurransen.

Hver deltager kan levere tre bilder, og en lokal vinner blir kåret av en lokal jury. Vinnerbildet blir sendt videre til den nasjonale bedømmingen.

Mange deltagere kom fra den lokale fotoklubben, men det var også tilreisende. Per Einar Tellnes fra Sotra stilte med et lite kompaktkamera.

– Jeg ble med på impuls. Så vi får se hvordan det går med meg. Jeg er ikke medlem av noen fotoklubb, men jeg er ivrig dykker og driver med litt undervannsfotografi. Kontraster kan være så mye, uttalte Tellnes som var mer enn gjennomsnittet opptatt av de små og bakkenære ting i sin fotografering.

Det lokale vinnerbildet blir publisert i Svalbardposten.

Nøkkelord

Se bildet større

En god fotograf går ikke av veien for å bli skitten på klærne. Sophie Cordon var en av flere som fant motiv på og nært bakken. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

15 deltok i fotovandringa i Longyearbyen. Bak fra venstre: Jan Sivert Hauglid, Marry Kristin W. Sandstå, Per Einar Tellnes, Janet Saur, Sophie Cordon, David Wrangborg. Foran fra venstre: Wenche Sørensen, Marianne Aasen, Jorunn Høiland, Laila Buø, Sissel Giskegjerde, Marianne Johansen, Kari Moxnes og Anne Bjørndal. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!