Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jakter på nytt kull

 

Jakter på nytt kull

Store Norske fortsetter sitt program for å finne nye områder med utdrivbart kull. Til nå har de funnet to områder der det er nok kull til å starte en ny gruve.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Vi har holdt på med et stort kullprogram siden 2002. Målet med prosjektet er å kartlegge kullag mellom Longyearbyen og Svea for å se hva som finnes der, sier geolog i Store Norske, Malte Jochmann.
Tidligere har selskapet funnet drivverdig kull i Lucnkefjell og Ispallen.
– Der kan vi i teorien starte en ny gruve, sier Jochmann.

Nye hull
I år har Store Norske søkt om å bore 13 hull fra begynnelsen av januar til slutten av juni. Undersøkelsene vil være konsentrert til områdene rundt Svea Nord nærmere bestemt på Lunckefjell, Gruvehjelmen, Nabben, Høgflaket, Slakbreen, Sjaktbreen, Ankerbreen, Foxtoppen og på Sysselmannsbreen.
– Grunnen til at vi borer hovedsakelig i området mellom Svea og Longyearbyen er at om vi skal bygge en ny gruve kan vi bruke den infrastrukturen vi allerede har, sier Jochmann.
Arbeidene starter i januar, med boring av hull på Gruvehjelmen og Slakbreen.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!