Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Jakker forsvinner

Tom Ramberg har klistret reflekser på jakka si, og tror ikke det skal være så enkelt å ta den ved et uhell. FOTO: Eirik Gyllensten

Jakker forsvinner

I bare kortermet skjorte gikk Tom Ramberg rundt i Longyearbyen og lette etter jakken sin i vinternatten.

Tekst:

Publisert:

– Jeg hadde en dårlig følelse da jeg hang fra meg jakka på Karlsberger Pub (KB), og gikk og sjekket om den fortsatt hang der etter en halvtimes tid. Da var den borte, og jeg ble naturligvis veldig irritert, sier Ramberg, som jobber som lærer på Longyearbyen skole.

Det er blitt en gjenganger i Longyearbyen at jakker blir mistet eller frastjålet i helgene. Det er ikke uvanlig med sinte innlegg på Facebook om jakker som er blitt borte, og alle barene og utestedene, med unntak av Huset, mangler garderobe.

– Frastjålne jakker er på toppen av lista over vinningssaker, sammen med mobiltelefoner og sko. Det blir meldt jevnlig om det gjennom hele året, forteller sysselmannsførstebetjent Arild Lyssand.

Fant den på Huset

Ramberg hadde vært på konsert tidligere på kvelden, før han dro videre til KB. Da jakken hans var forsvunnet, tok han opp jakten i kortermet skjorte, og var innom Svalbar og Kroa uten hell. Først da han tok taxi opp til Huset, fant han den igjen.

– Det kostet meg en taxiregning på 200 kroner, sier han.

En annen som ble frastjålet jakken sin samme kveld, var Frank Pettersen i LNS Spitsbergen.

– Jeg var heldig og fant den igjen på Svalbar, men jeg kan fortelle at det var flere enn meg som lette etter jakka si den kvelden, sier Pettersen.

Kan være farlig i kulda

Da Ramberg gikk rundt i tynn skjorte i minusgradene, var det mildt for årstiden. Alle som har vært i Longyearbyen vet at det ikke er uvanlig med temperaturer helt ned mot 40 effektive kuldegrader.

– Hva hvis noen blir frastjålet jakken sin da, og må komme seg hjem, kanskje beruset i tillegg?

– Det er selvfølgelig farlig, men vi har heldigvis ikke vært borti den problemstillingen, sier sysselmannsførstebetjent Lyssand.

Se bildet større

Jakkekaos: Et eksempel på hvordan det kan være en lørdagsnatt. Her fra Polarhotellet. FOTO: Thomas Nilsen

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!