Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isgrotta er åpnet igjen

Inngangen til igloen har vært stengt med hengelås, og det som har møtt folk er denne foklaringen. De guidete turene har imidlertid gått som normalt. FOTO: Torill Ustad Stav

Isgrotta er åpnet igjen

Spitsbergen Travel har åpnet inngangen til isgrotta på Longyearbreen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2011 kl 13:27

– Vi prøver å ha grotta åpen, siden vi vet at dette er et populært tilbud for mange, sier produksjonssjef i Spitsbergen Travel, Tore Hoem. 

Hærverk og søppel

Selskapet valgte tidligere i år å stenge igloen de har bygget over en av inngangene til grotta på grunn av hærverk, søppel, røyking og urinering. Ifølge Hoem var problemet så stort at det ødela for de guidete turene selskapet har inn i grotta. Nå prøver de likevel å ha den åpen for allmenn ferdsel. 

– Skulle det vise seg at folk ikke oppfører seg, blir vi nødt til å stenge igjen. Men selvsagt håper vi å slippe dette, sier Hoem. 

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!