Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Isbjørnproblem for franske turister

 

Isbjørnproblem for franske turister

En innpåsliten isbjørn har skapt problemer for en fransk turistgruppe. Mannskap fra Sysselmannen er underveis med helikopter for å hjelpe skituristene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.04.2010 kl 20:05

– Turistene har vært plaget av bjørnen i hele dag, og nå har den gått løs på utstyr og proviant i leiren. Vi har sendt et par mann av gårde med helikopter for å se hva vi kan gjøre, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Dårlig vær

Gruppen på ti franske skiturister befinner seg i Inglefieldbukta, på østsiden av Spitsbergen like sør for Agardhbukta. Turistene tok kontakt via satellitt-telefon med Sysselmannen i kveld, og helikopteret rykket ut ved 20-tiden.

Været har vært svært dårlig i dag, med tett snøfokk og ingen sikt, men er i ferd med å bedre seg en tanke.

Skal ikke avlives

– Primært kan det være at vi flytter turistene bort fra stedet, og det er ikke snakk om å avlive bjørnen. Først må vi se om været i det hele tatt gjør det mulig å komme fram dit, sier Nygaard.

Han understreker at det på ingen måte er noen krise, og at mannskapet fra Sysselmannen skal sørge for at det ikke utvikler seg til en farlig situasjon.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!